Simuliraju prometne nesreće, prijete policijom i nasiljem te uzimaju novac od žrtava

Lažiranje prometnih nesreća kako bi se dobio novac od osiguranja nešto je o čemu svako malo možemo čitati u medijima. Ali, simuliranje prometnih nesreća, i to organizirano, ne srećemo tako često. Prema informacijama koje smo dobili od naših čitatelja, na području Jablanice djeluje skupina koja se bavi upravo simuliranjem prometnih nesreća.

Prijetnje policijom i nasiljem

Prema tvrdnjama naših čitatelja, ova ekipa prevaranata izaziva opasne situacije na prometnicama, a nakon obustave prometa prijete zvanjem policije i nasiljem ako im se na mjestu ne nadoknadi navodna šteta. Većina osoba pristane isplatiti navodnu štetu, a koliko smo mogli saznati, prevaranti uzimaju za “odštetu” od 100 do 400 maraka. U policiji u općini Prozor-Rama potvrdili su nam kako znaju za ove slučajeve te kako se jedan sličan dogodio ovoga tjedna.

– Uglavnom biraju osobe s novim autima jer pretpostavljaju kako one imaju novac. Ovoga tjedna jednu osobu su presreli na cesti Jablanica – Prozor i morala im je dati 50 eura za nastalu “štetu”. Bilo je još ovakvih slučajeva, ne znamo još točno koliko – govore nam u policiji u Prozoru. Prema njihovim saznanjima, prevaranti mijenjaju automobile tijekom svojih pohoda prometnicama.

VL

1 komentar

  1. I policija jadna ne moze do njih!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.