Sin Branimira Glavaša naslijedio milijune

Velebna kuća u Koprivnici, dva stana, apartman na moru, automobil i nekoliko bankovnih računa . To je samo dio bogatstva koje je Mara Bareza, poznata menadžerica iz Koprivnice, oporučno ostavila sinu Branimira Glavaša . Neslužbeno doznajemo da se Barezina imovina procjenjuje na više od sedam milijuna kuna.

Filip Glavaš , koji je ovih dana u Koprivnici jer dogovara gradnju velike grobnice i spomenika za svoju dobročiniteljicu, oporukom nije iznenađen.

Lagao bih kad bih rekao da nisam znao. Mara mi je bila kao druga mama. Upoznao sam je kad sam imao tri godine, kad je prvi puta došla u Osijek tijekom rata jer je dovezla humanitarnu pomoć. Od tada je često bila naš gost, ponekad i danima. Oduvijek me je zvala sine te govorila mi da kod nje mogu doći kad god poželim i tražiti što god trebam. Bila je iznimno brižna prema meni, sakrivala od tate moje nepodopštine, dolazio sam kod nje u Koprivnicu s društvom i tamo bio danima. Bila je odlična i kao baka kad se rodio moj sin Borna. Svakodnevno smo se čuli telefonom – ispričao nam je Filip.

Barezinu su oporuku njezini rođaci nestrpljivo iščekivali jer je iza nje ostala vrijedna višemilijunska imovina.

– Moj brat Božidar bio je iznenađen njezinom oporukom i htio ju je osporiti. Marina imovina je velika i naravno da smo se nadali da će dio toga pripasti nama ili barem našoj djeci, no oni koji su znali Maru i Filipa, znali su i da će ona sve ostaviti njemu . Meni je rekla da to planira i nisam imao što reći na to. Nije se udavala, bila je jedinica iz imućne obitelji. Obožavala je djecu i zbog njih se bavila humanitarnim radom.Brinula se i o našoj djeci, ne možemo reći da nije Filipa je obožavala. Zvala ga je sinom – rekao nam je Krsto Flatz, jedan od Barezinih bratića.

On i Božidar su odlučili da oporuku neće osporavati i na sudu su potpisali nasljedničku izjavu. Očekuje se da će to učiniti i bratić i sestrična Mare Bareze koji žive u Njemačkoj te još nisu bili na ostavinskoj raspravi.

Mara Bareza u Osijek je tijekom rata dovezla više od 200 šlepera pomoći.

Branimir Glavaš, kojega je Mare od milja zvala Mišek, potvrdio nam je da je zna od 1991. godine.

– Puno je pomagala te ju je zbog toga odlikovao Tuđmana, koji joj je bio kućni prijatelj.Mara je bila žena velikog srca, a ovo što je učinila za mojega sina je neizrecivo – rekao nam je Branimir Glavaš.

‘Bila je žena velikog srca i prijateljica Tuđmanovih’

foto: Privatni album

Puno je pomagala te je zbog toga dobila razna priznanja i nekoliko odlikovanja Franje Tuđmana, koji joj je bio kućni prijatelj. Mara je bila žena velikog srca, a ovo što je učinila za mojega sina je neizrecivo, rekao nam je Branimir Glavaš.

24sata.hr

1 komentar

  1. LIJEPO ZA ČUT A KAMOLI IMATI TU SREĆU – TO JE LOTO.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.