Sindikati najavili i treći štrajk upozorenja u svim srednjim školama ŽZH 

Budući da su predstavnici Vlade Zapadnohercegovačke županije pregovore o Kolektivnom ugovoru s Nezavisnim sindikatom uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije vratili na početak, ovime najavljujemo treći štrajk upozorenja koji će se održati 2. ožujka 2017. godine četvrti (4.) školski sat u obje smjene u svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije. Radna skupina napravila je isto što i prije godinu dana – odbila gotovo sve naše prijedloge, a oni koji nisu bili odbijeni tada, odbijeni su pod krinkom Odluka o naknadama, objavljenih u posljednjem broju Narodnih novina ZHŽ. Stoga razlozi za štrajk ostaju isti:

 1. nepotpisivanje Kolektivnog ugovora;
 2. neisplata obveza po tužbama;
 3. nedonošenje Pravilnika o zapošljavanju i Pravilnika o tehnološkom višku;
 4. nedonošenje Zakona o srednjem školstvu;
 5. kašnjenje u isplati honorara;
 6. Prijedlog Zakona o MIO;
 7. nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

Nećemo napraviti istu grešku kao prošle godine i prekinuti štrajk na prvi poziv Vlade, naučili smo da je to samo kupovanje vremena kojeg ionako više nema. Pitamo se što je s pregovorima koje smo imali direktno s premijerom Ćosićem, ministricom Mikulić i ministrom Kraljevićem, upravo zbog neučinkovitosti radne skupine – krajem 2016. smo gotovo imali tekst Kolektivnog ugovora. Jesu li to ti sastanci kojima se ministrica hvalila u medijima? 

Nećemo pristati na mrvice, unaprijed budite svjesni toga. Maćehinski odnos prema korisnicima proračuna vidi se po tome što ste nam spremni „dati“ manje nego je predvidio Granski kolektivni ugovor, tako da „pregovore“ s nama pravite jednom običnom smijurijom. To najbolje znaju pojedini predstavnici Vladinog pregovaračkog tima, oni đaci iz klupe najbliže vratima. 

Predsjedništvo NSUSŠ ZHŽ

8 komentara

 1. Paćenici

  Like(1)Dislike(6)
 2. bravo

  Like(2)Dislike(0)
 3. Pokupite se I u NJemacku na pranje posudja I ribanje podova.
  Svi bi I u privatnika besplatna hrana,lova za putovanje,dobri ugovori
  nikad odkaz ali nema toga pa sto bi vi sve to imali.
  Probajte malo kod pruivatnika pa cete manje zahtjevati.

  Like(1)Dislike(7)
 4. Zasto bi prosvjetari radili u privatnika.pa oni su zavrsili fakultet uz veliku zrtvu i odricanje i zele ucit djecu i bit posteno placeni a ne svake godine borit se za jad od place dok se opcinari caste sa nepismenjacima tzv gospodarstvenicima.ima tu ljudi pred mirovinom citav zivot posteno rade i sad strepe oce li dobit mirovinu ikakvu.

  Like(15)Dislike(1)
 5. jadna li je nacija

  GDJE! Prosvjeta dođe na ovako niske grane. Da jadna nacija to vidljivo i iz komentara pojedinaca. Usporediti profesora sa fizikalcem? A očekivati da nam odgoje djecu?

  Pa naš narod , zaista ne zaslužuje neg da mu bude kako i jeste. Glup, gluplji i najgluplji.

  Like(8)Dislike(0)
 6. Prosvjetari mogu radit u privatnika jedino ucit njih slova .budimo realni vecina tih gospodarstvenika su nepismeni

  Like(9)Dislike(0)
 7. Gdje su zavrsili fakultetete kod Miljenka Brkica ili Educo…malo je pravih nastavnika

  Like(0)Dislike(3)
 8. zna se ko u LOGOSU završava fakultet…..učenici koji nemogu upisati državni fakultet a da se državni fakultet završi treba i truda i para za knjige i odricanja,,,.diploma na logosu košta za pet godina 25.000 km tko to može priuštiti…kvazipoduzetnici svojoj djeci koji su i sami bili loši đaci pa danas samo znaju preprodavati robu i drže veleprodaje…kako ne vidite gdje ovo ide da se cjelokupno školstvo privatizira..pa kad vam trebadne dat infuziju danas sutra dobit če te je u jaja a ne di joj je misto…jer plati iskeširaj.imaš diplomu..pa ovo je ne lud zbunjen normalan več lud luđi najlupi…..još sutra če vam posredstvom veza tata i stričeva te diplome sa logosa oduzeti radna mjesta vašoj djeci koja trudom završe državne fakultete…pa dragi moji razmislite na čijoj strani če te biti.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.