Sindikati traže sastanak i vraćanje novca, a Vlada ZHŽ šuti

Prije deset dana Sindikat osnovnih škola je zatražio održavanje sastanaka za reguliranje prava iz radnog odnosa nastavnika u osnovnom školstvu, priopćila je za medije predsjednica Vesna Ćorluka.

Vlada ZHŽ i ministrica Mikulić šute.

Kolektivni ugovor se ne poštuje, Vlada ne želi isplatiti regres, nastavnici koji su otišli u mirovinu nemaju uplaćene doprinose, a račun županije se ovršava za nešto više od 3.000.000 KM po pitanju umanjenja plaća, jubilarnih nagrada i ostaloga.

Vesna Ćorluka kaže kako nije isključeno da dođe do štrajka nastavnika, ako se Vlada ogluši na zahtjeve sindikata.

Primjedbu su uputili i na formiranje složenih razreda, nereguliranje izdvojenog prijevoza prvašića, zapošljavanje novih nastavnika, dok pojedinci nemaju ni dovoljnu normu za rad.

Protiv Vlade sindikati su podigli tužbu Ustavnom sudu F BiH za neisplatu više od 3.000.000 KM potraživanja. Očekuje se uskoro presuda suda.

Ministrica Mikulić je do sada slijegala ramenima i govorila kako novca nema. Međutim, trebala bi odgovoriti na pitanje kako da državno školstvo propada, a privatno cvjeta s milijunskim dobitima.

ljubuski.net

10 komentara

 1. Sad će oni navalit štrajkat kad škola počinje, a cilo lito su bili na ladanju. Niko lipšeg posla nema. Po četri pet sati kad rade u školi su, a tri-četri miseca lezi i uživaj.
  Lipa jada,

  Like(3)Dislike(1)
 2. mala kafana united

  čir se satra od posla

  Like(2)Dislike(1)
 3. Ajde na ovom portalu sama neka depra,,daj objavite koju dobru vjest..napr,kako su počele smjene lijanovih potrčkala u elektroprivredi:)

  Like(3)Dislike(0)
 4. LIJEPA VIJEST. Udaje se Severina…

  Like(1)Dislike(1)
 5. Znaci nema regresa

  Like(0)Dislike(1)
 6. Sad ce strajk !!!

  Like(0)Dislike(0)
 7. baba lončaruša

  rzul, lipi te đava odnija, što i ti nisi iša u školu za nastavnika i uživa?
  Mislija si da ćeš grist tuđi kruv do vika, jer ti je ćaća bija u partiji, nije ništa radija nego piva – druže tito mi ti se kunemo…
  Moga bi bar sada kopat za kumpira i posadit malo raštike po onim škrapama ispod kuće.
  Ali ni to nećeš nego se služiš nekim seljačinskim naprdićima.
  Moraš nešto teglit, orat, kopat, čuvat ajvan ako imaš išta živa na četri noge osim sebe. Kad nemaš škole, ori vole!

  Like(3)Dislike(0)
 8. E moj plisko štrajk ko štrajk nikakve koristi i nikon više zanimljiv ali baš je zanimljiv ovi nečiji upit o privatnin školan i fakultetima. Sramota! E ko tu liže med jezik mu se učirio. A znaće se prije ili kasnije. I šta šute i čekaju studenti i profesori sa fakulteta – da jin mi nepismeni plisko rješavamo kruv. Sram ji bilo plisko! Samo rondžaju i gunđaju.

  Like(2)Dislike(0)
 9. Sve skole zatvoriti i u njihovim prostorijama otvoriti bordele.
  Kruh i jebacine!

  Like(0)Dislike(1)
 10. Kad su Severinu svatovi

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.