SIPA uhitila šest osoba: Krali auta, rastavljali ih, vršili iznude …

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su tijekom četvrtka, postupajući po naradbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u nastavku operativne akcije ‘Volan’, slobode lišili šest osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ‘Organizirani kriminal’ u vezi sa kaznenim djelima ‘Krijumčarenje’, ‘Teška krađa’ i ‘Iznuda’.

Za osobe lišene slobode postoje osnovi sumnje da su, u periodu od 2010. godine do danas, na području Bosne i Hercegovine, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal vršili otuđenje motornih vozila upotrebom sofisticiranog alata i opreme, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Istragom je utvrđeno da su otuđena vozila odvozili i sakrivali na različite lokacije, zatim organizirali njihovo prebacivanje preko državne granice BiH izbjegavajući mjere carinske i granične kontrole, nakon čega su vozila ili dijelove od vozila prodavali na području Republike Srbije, Republike Hrvatske, Crne Gore i šire, ili ih prodavali na području Bosne i Hercegovine u rastavljenim dijelovima ili cjelovito, odnosno vršili povrat otuđenih vozila vlasnicima za novac, pri čemu je svaki od pripadnika ove kriminalne grupe imao točno određenu ulogu i unaprijed određene zadatke, za šta je dobivao određeni procent novca od konačne dobiti.

Na osnovu poduzetih operativnih i istražnih radnji, prikupljeni su dokazi koji ukazuju da su pomenute osobe, na opisani način, povezani sa otuđenjem više od 100 različitih motornih vozila. Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju dalji rad na dokumentiranju navedenih kaznenih djela i poduzimanju drugih potrebnih mjera, a o rezultatima navedenih aktivnosti javnost će biti blagovremeno obavještena.

SIPA izražava zahvalnost Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srbije, Graničnoj policiji BiH, Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije, koja predstavlja jednu od najsloženijih policijskih akcija u Bosni i Hercegovini.

9 komentara

 1. Slabo vi njih kaznjavate kad ih uhitite .tako da i dalje se radi isti devar
  Triba bar na ovin sto su povatani napravit primjer tako da vise nikome nebi palo na pamet bavit se takvim poslima

  Like(2)Dislike(0)
 2. Dobro izudarati mokrim konopom svakog lopovskog majmuna
  pa drugi put neka proba.
  Što se tiče sudstva od tog nema ništa,jer magarci potplate i ponovo u lov.
  Dobro batinanje i par slomljeni nogu je najbolja škola.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Zašto se čeka da otuđe više od sto vozila i to od 2010 godine da bi se nešto poduzelo. Znači da su stali na 80 komada nikomu ništa.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Imena?

  Like(1)Dislike(0)
 5. Tokom privođenje minimalno dva policajca pokušati će da nabave jeftino auto,(sredi mi za malog nekog autića da nije puno para)

  Like(0)Dislike(0)
 6. Zelim im dug zivot i tesku bolest

  Like(0)Dislike(2)
 7. U zasidam ima 10 komada cekaju sjekiru

  Like(0)Dislike(0)
 8. Nek ljudi rade ta neće nitko za njih ležat! A ovo dvojica sa područja gruda sve obaraju a zna se tko su

  Like(0)Dislike(0)
 9. Vraca se tata!!!!!Tihaljina u <3

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.