SIPA zaplijenila 320 kg duhana u Mostaru, Širokom Brijegu i Sarajevu

U okviru akcije kodnoga naziva ‘List 2’, koju su u srijedu ujutro započeli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), pronađeno je 320 kilograma rezanoga duhana, duhana u listu i korijena.

Akcijom je obuhvaćeno deset osoba zbog postojanja osnove sumnje da su počinile organizirani kriminal, u vezi s nedozvoljenim prometom trošarinskih proizvoda, priopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da su službenici SIPA-e izvršili pretrese na devet lokacija na području Sarajeva, Ilijaša, Kaknja, Širokoga Brijega i Mostara. Prodajom navedene količine duhana, utajene su porezne i trošarinske obveze u iznosu višem od 30.000 KM, za koje je oštećen proračun BiH.

Nakon provedenih pretresa bit će odlučeno o daljim aktivnostima, odnosno o pokretanju prijedloga za mjere pritvora ili mjere zabrane prema osumnjičenima.

Pripadnici SIPA-e akciju su proveli u suradnji s Upravom za neizravno oporezivanje BiH i uz pomoć MUP-a Zeničko-dobojske županije, Županije Sarajevo, Hercegovačko-neretvanske županije i Tuzlanske županije.

4 komentara

 1. Što Federacija nevrsi otkup duhana pošteno da plati pa nebo bilo šverca.

  Like(4)Dislike(0)
 2. Pala muha na slona. Idemo dalje.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Evo posla prvoj dami hrvata drugarici bernadici ona će sada braniti ljude koji švercali sa duhanom pola njoj pola država
  Živjela bosna-i-hercegovina

  Like(0)Dislike(0)
 4. to im je uzorke naslo sklonilo se glavno ima 15dana..
  sramotna drzavo sve ti je ko i duvan samo najlakse po sirotinji

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.