Široki Brijeg bi mogao dobiti dvije hidroelektrane vrijedne 30 milijuna KM

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević sa suradnicima primio je u radni posjet v.d. generalnog direktora JP  d.d. Marinka Gilju, izvršne direktore Iliju Bakalara i Ivicu Čule i rukovoditelja u proizvodnji Dragana Miličevića.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji koja je ocijenjena uspješnom i partnerskom, te budućim planovima i realizaciji projekata od zajedničkog interesa.

Na sastanku su predstavljeni elektroenergetski projekti koje EP HZHB namjerava realizirati na području Grada Širokog Brijega, pri čemu je naglašeno poštivanje ekoloških propisa i smjernica.

To su male hidroelektrane na rijeci Lištici: Luke (Obilazna cesta) i Dubrava (Knešpolje-Uzarići) godišnje proizvodnje pet, odnosno 12 GWh električne energije. Vrijednost ovih projekata procjenjuje se na preko 30 milijuna KM.

”Široki Brijeg zaslužuje našu posebnu pažnju iz jednostavnog razloga velikog broja potrošača i jakih kupaca. Nadam se da ćemo u projektima koje smo danas predstavili pronaći zajednički interes i mi, ali i Grad Široki Brijeg”, rekao je između ostalog Marinko Gilja.

”Elektroprivreda HZHB je naš partner, te ne sumnjam da ćemo nastaviti s uspješnom suradnjom”, rekao je gradonačelnik Kraljević poželjevši gostima uspješno vođenje tvrtke koja je pokretač ukupnog gospodarskog razvoja Hercegovine, ali i puno šire.

gilja_kraljevic_1 gilja_kraljevic_2 gilja_kraljevic_3

jabuka.tv

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.