Široki Brijeg: Ekološki horor pred očima djece i nastavnika!

O kulturi ponašanja i odnosa prema okolišu u našem ”gradu” Širokom Brijegu mogu se napisati horor romani, jedan od primjera smo zabilježili smo u petak.

Usred bijela dana pored Prve osnovne škole Široki Brijeg u naselju Klanac, na fotografiji zabilježeni gospodin, je parkirao punu prikolicu smeća, pred očima 750 učenika i njihovih nastavnika. Kao što se može vidjeti na fotografijama, intervenirala je uprava škole, a dotični je smeće – samo zapalio!

Dvorište škole u Klancu je već dugi niz godina deponija građevinskog otpada i smeća. Uz takav primjer učenike, koji pohađaju školu, teško je naučiti dobrom odnosu prema prirodi pa se ovakvo neodgovorno ponašanje prenosi s generacije na generaciju.

Portal Jabuka.tv o ovom je problemu pisao još u prosincu 2013. godine kada su tone otpada ”krasile” školsko dvorište, a nakon našeg pisanja, reagirala je Služba za gospodarstvu, obnovu i razvitak Grada Širokog Brijega, koja je uklonila otpad.

No, istog dana smo dobili bizarnu informaciju da se na tom mjestu gradi odlagalište građevinskog otpada! Odlagalište je trebalo biti ograđeno od škole te bi se do njega dolazilo drugom pristupnom cestom. No, od toga se, po našem starom dobrom običaju, nije ništa dogodilo. Odlagalište postoji, ali samo ono ilegalno, a dok djeca trče okolo škole na satu tjelesnog odgoja, pojedinci pale smeće u blizini njih.

Uz fotografije koje nam je poslao čitatelj na kojima se vidi dotični gospodin te članovi uprave škole koji ga upozoravaju, zabilježili smo stanje u nedjelju te se na fotografijama može vidjeti kakvo se divlje odlagalište nalazi samo par metara od djece.

smece_klanac_2 smece_klanac_4 smece_klanac_5 smece_klanac_6

(www.jabuka.tv)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.