Široki Brijeg: Hoće li NS kazniti provokacije iz Zenice ili će vrijediti dvostruka mjerila?

Široki Brijeg i Čelik u subotu (17.00 sati) pred praznom Pecarom igraju susret posljednjeg 10. kola Lige za ostanak.

Nogometaši i stručni stožer zeničke momčadi u Hercegovinu su se uputili već u petak, a na odlasku ih je ispratila manja skupina navijača te su se zajednički fotografirali s dva transparenta na kojima piše: ”U Lišticu idemo čistog obraza. 14. zaredom bit će bez poraza”.

Ne bi tu ništa sporno bilo da nisu istaknuli ime ”Lištica”, ime koje su jugoslavenske vlasti nametnule Širokom Brijegu 1953. godine (ime ”Široki Brijeg” je vraćeno 1991. godine). Nogometaši Čelika na taj su način isprovocirali svoje domaćine i uvrijedili ih napisavši namjerno ime koje im je nametnuto za vrijeme bivše države, a ovo ime često se skandira po bh. stadiona gdje gostuje NK Široki Brijeg uz dodatak ”Je*** te Lištico”. Naravno, sve je prolazilo nekažnjeno od strane Nogometnog saveza BiH.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici NK Čelik Zenica, no uklonjena je sat vremena nakon objave.

No, navijačima Širokog Brijega nije promaknula te je na službenoj Facebook stranici Kluba navijača ”Škripari” objavljen ”screenshot” objave uz poruku ”Lištica se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje”.

”Hoće li Nogometni savez kazniti ove provokacije ili će, kao i do sada vrijediti dvostruka mjerila?”, pitaju se navijači Širokog Brijega.

2 komentara

  1. JAVNA OBZNANA DJELOVANJA ,USTAŠLKO-NACISTIČKE REDAKCIJE =FACEBOOKA=!!!
    DRAGI DRUGOVI , MARXISTI,PRIJATELJI I SVI DRUGI KOJI STE ,NA BILOKOJI NAČIN NASLONJENI NA MOJ MARXISTIČKI PORTAL,IZVJEŠTAVAM VAS DA ME JE OVIH DANA,JUČER ,USTAŠKO-STEPINČEVSKA ,TAJNA SLUŽBA ,U REŽIJI ISTOG TAKVOG KARAKTERA POLITIČKE I DUHVOVNE ODREĐENOSTI,ČOPORA REDAKCIJE FACEBOOKA, BLOKIRALA NA MJESEC DANA,ŠTO ĆE REĆI ,ZABRANILI SU MI SE ,UOPĆE ,OGLAŠAVATI PO STRANICAMA FACEBOOKA I SVIH PORTALA KOJI SU NASLONJENI NA FACEBOOK,JER SAM PO OPTUŽBI ,KOJU MI KRATKO SAOPĆIŠE,NAPISAO KOMENTAR , KOJEG SAM OBJESIO NA PORTAL=DNEVNO= U KOJEM SAM GA PROZVAO =ZAKLADOM= SVIH STEPINČEVSKIH DUHOVNIH I UMNIH ZLOČINAČKIH OGLAŠAVANJA I KOJI SU UVIJEK NA NAJVIŠEM STUPNJU MRŽNJE PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM ,A POSEBNO PREMA SVIMA ONIMA KOJI SE NA BILOKOJI NAČIN OČITUJU KAO SLJEDBENICI ANTIFAŠIZMA ILI BIVŠEG SOCIJALISTIČKOG SUSTAVA ODNOSA ,KOJEG PODVODE POD ZLOČINAČKI SUSTAV ODNOSA ,POD TERORIZAM,PLJAČKU I ATEIZAM. DAKLE, NA TOM PORTALU SE ,U NAJVEĆEM PROCENTU, OKREĆU KOMENTARI UPRAVO OVAKVIH SADRŽAJA ,PA MI MARXISTI ILI ANTIFAŠISTI ILI RAZUMNI GRAĐANI HRVATSKE,MEĐU KOJE SE UBRAJAM I JA IMAMO POTREBU OGLASITI SE PROTIV TAKVIH NAPISA, NAŠIM PROTU-KOMENTARIMA ,KAKAV JE BIO I MOJ KOMENTAR ZBOG KOJEGA SAM BLOKIRAN NA MJESEC DANA. U MOM KOMENTARU SAM ,PO MOJOJ PROSUDBI ,IMAJUĆI U VIDU SVAKODNEVNI REPERTOAR UREDNIČKOG SADRŽAJA ,A KOJI SE U NAJVIŠEM PROCENTU PREDICIRA KOMENTARIMA ,REPLIKAMA ILI NAPISIMA U NEKOJ DRUGOJ FORMI,ALI UVIJEK NACI-KLERIKALNO-ZLOČINAČKOG KARAKTERA ,PA SAM ODLUČIO DA PROZOVEM TAJ PORTAL =DNEVNO= STEPINČEVOM ZAKLADO=,JER JE REPERTOAR TE NOVINE ,NAJSLIČNIJI NAPISIMA IZ VREMENA STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE NDH-AZIJE,KADA JE BIVAO ISPUNJEN ZLOČINAČKOM MRŽNJOM PROTIV SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG I SVIH ONIH KOJI SU NA BILOKOJI NAČIN PROTIVNICI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA U REŽIJI NACI-FAŠIZMA.
    PA OVIM PUTEM IZVJEŠTAVAM MOJE PRIJATELJE I SVE ONE KOJI SU NASLONJENI NA MOJ MARXISTIČKI PORTAL, DA ZNAJU DA JE REDAKCIJA FACEBOOKA PRIKRIVENA-TAJNA ,ALI NE U POTPUNOSTI, KLERIKALNO-NACISTIČKA , OSVETNIČKA ALAŠA ,STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA.

    Like(0)Dislike(2)
  2. @ FRANJO: Slušaj ti kospodine SRANJO! Treba ti zabraniti širiti laži zauvijek, a ne mjesec dana. Veličanje komunizma je zločin. Dosta ste ti i tvoji lagali za vrijeme bivše države – više nemojte! Bi li opet veličao monstruoznog zločinca Titu (psi mi kosti raznosili!)? Pametnije ti je šutjeti….

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.