Široki Brijeg i Mostar domaćini kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Mostar i Široki Brijeg bit će domaćini Elitne kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo (U-19). Tako će Bosna i Hercegovina, od 14. do 19. svibnja 2015. godine, imati priliku na domaćem terenu osigurati nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Grčkoj.

Utakmice Elitne skupine 5 igrat će se na stadionima: HŠK Zrinjski, Vrapčići i Pecara.

Osim domaćina, u Elitnoj skupini 5 nalaze se još Ukrajina, Crna Gora i Poljska. BiH će svoj prvi susret odigrati s Ukrajinom na stadionu HŠK Zrinjski, drugu protiv Crne Gore na Pecari, a treću protiv Poljske u Vrapčićima.

”Ovo će biti jedna posebna prilika, pogotovo što se radi o omladinskom nogometu. Bit će to revija dobre igre i praznik nogometa u Hercegovini gdje će ljudi moći uživati u dobrim potezima i igračima. Posebno mi je drago što će se utakmice igrati i na stadionu Pecara u Širokom Brijegu što je zasigurno velika čast,” izjavio je za portal Jabuka.tv izbornik U-19 reprezentacije BiH Toni Karačić.

Ostvarivši plasman u Elitnu skupinu, BiH je došla među 26 reprezentacija koje će se boriti za prva mjesta u skupina koja vode na Europsko prvenstvo u Grčku. Na Euru će nastupiti osam reprezentacija, a prvih šest plasirat će se na Svjetsko prvenstvo.

”Ukrajina je blagi favorit, imaju osam reprezentativaca koji su sa Šahtarom igrali u finalu juniorske Lige prvaka. Mi imamo neku svoju šansu, ipak igramo na domaćem terenu, a upravo prva utakmica protiv Ukrajine puno će odlučivati,” rekao je izbornik Karačić za portal Jabuka.tv

Pravila UEFA-e nalažu da reprezentacija mora prijaviti 18 igrača te ih zbog kartona ili ozljeda ne može mijenjati. Tako će u prvom najvažnijem susretu s Ukrajinom BiH igrati bez kartoniranih Mihojevića i Memije.

Elitna skupina 5:

14. svibanj:
Crna Gora – Poljska (stadion Pecara, Široki Brijeg)
Ukrajina – BiH (stadion HŠK Zrinjski, Mostar

16. svibanj:
Crna Gora – BiH (stadion Pecara, Široki Brijeg)
Poljska – Ukrajina (stadion Vrapčići, Mostar)

19. svibanj:
Ukrajina – Crna Gora (stadion HŠK Zrinjski, Mostar)
BiH – Poljska (stadion Vrapčići, Mostar)

Sve utakmice igraju se u 17.00 sati.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

 1. A sramote, jeb..e! Šta će bošnjaci u našem Širokom?
  Da je Hrvatska ajde neka!
  Ovako jedino se more navijat za Crnu Goru.
  A i u tekstu je najavljena C. Gora kao domaćin! 🙂
  Crna Gora – BiH (stadion Pecara, Široki Brijeg)

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.