Široki Brijeg: Mještani ubili poskoka nasred ulice

U nedjelju oko 21.30 sati na križanju Ulice dr. Jure Grubišića i Strossmayerove ulice u širokobriješkom naselju Pecara mještani su ubili najotrovniju i najopasniju europsku zmiju iz porodice ljutice – poskok!

”Zmiju su nasred ceste primijetili mještani dok su šetali, a ubrzo su stigli susjedi te zmiju nakon desetak minuta ubili. Izišla je iz dvorišta obližnje kuće, bila je duga oko 70 centimetara” ispričao je za portal Jabuka.tv jedan od stanovnika koji su ubili zmiju.
image

Manje sreće je imala šestogodišnja djevojčica iz Gruda koju je zmija ugrizla u dvorištu obiteljske kuće, no brzom intervencijom dobila je serum protiv zmijskog otrova.

Podsjetimo, zmije sada izlaze iz faze hibernacije i u ovom su razdoblju najopasnije. U blizini mjesta gdje zmije uočite ovih dana nalazi se veće leglo i zato je potreban izuzetan oprez.

Dvije otrovnice koje obitavaju na ovim prostorima su poskok i riđovka.

U slučaju zmijskog ugriza uklonite odjeću s mjesta ugriza zbog oticanja tkiva, ranu pustite da slobodno krvari bez rezanja ili isisavanja otrova, poželjno bi bilo očistiti ranu i imobilizirati ekstremitet koji je zadobio ugriz pomoću nekog čvrstog predmeta i zavoja. Osobu je potrebno što prije prevesti do najbliže medicinske ustanove.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  1. majkemi vijest za interneta

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.