Široki Brijeg: Održana svečana promocija studenata Akademije likovnih umjetnosti

U četvrtak u 18 sati u dvorani Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu započela je svečana promocija diplomiranih studenata 17. naraštaja širokobriješke ALU. Na promociji je svoje zaslužene diplome primilo 15 diplomanata, na Grafičkom odjelu: Tomislav Buconjić, Dino Colić, Nikolina Gvozden, Anja Perić Marić, Stipe Mihaljević, Jure Pešorda, Martina Vasilj; na Kiparskom odjelu: Ante Anušić, Boris Cikač, Zrinka Ružičić; i na Slikarskom odjelu: Anđela Ljubić, Maja Mezga, Kristina Perić, Ivona Stojić i Denis Vučić.

Svečana promocija otvorena je i uveličana studenskom himnom “Gaudeamus igitur”. Studentsku himnu i druge glazbene brojeve u prekidima je izvodio bend “Trio next”.

Riječi dobrodošlice i poruku diplomandima uputio je dekan širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti i redoviti profesor, Stjepan Skoko. Nakon njega, nazočnima se obratio prorektor za znanost i razvitak, prof. dr. Ivo Čolak, a diplomsku izložbu predstavila je doc. dr. art. Silva Radić, koja je u predgovoru zapisala:

“Istinska dubina pojedinih djela ostaje intima stvaratelja (u jednini i množini), jedino on(i) znaju simboliku poteza iz srca i suštinu autorova doživljaja. To je jedino ispravno, jer će recipijent (uz nužno pojašnjenje segmenta procesa i stvaranja) stvoriti vlastiti doživljaj i doživjeti vlastitu priču promatrajući određeno djelo. Stvarateljska će srodnost ostati učahurenom u izvornost ljubavi, posvećenosti, istine i veličine djela. Takvo djelo i takva srodnost moraju biti životni, moraju biti sam život.”

Diplomska izložba ostaje otvorenom do daljnjega.

alu_sb_diplomska_izlozba_6 alu_sb_diplomska_izlozba_8 alu_sb_diplomska_izlozba_9 alu_sb_diplomska_izlozba_2016 alu_sb_diplomska_izlozba_2016_2 alu_sb_diplomska_izlozba_2016_3 alu_sb_diplomska_izlozba_2016_4 alu_sb_diplomska_izlozba_2016_5

jabuka.tv

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.