Široki Brijeg u finalu Bušićeva 25-tog memorijala

Poznati su parovi nedjeljnog finala ovogodišnjeg 25-tog memorijala „Ante Bruno Bušić“, koji se igra u Vinjanima Donjim. To su momčad Širokog Brijega i zagrebačkog prvoligaša Rudeša koji su u polufinalima svladali svoje protivnike, domaćina Vinjane odnosno mostarski Zrinjski.Te dvije potonje i poražene ekipe igrati će također u nedjelju za 3.mjesto turnira (16 h).

Široki Brijeg nećemo reći da je lako savladao domaćina, no sudeći po prilikama mogao je i uvjerljivije do pobjede. Za prva dva pogotka nakon više od prvih pola sata igre, pobrinuo se Stipe Jurić. Ubrzo je stigao pogodak Ante Grizelja, čime Vinjani smanjuju rezultat na 2:1, što je ujedno i rezultat poluvremena. Vukojin oštar šut u 49.minuti prema vratima Kukulja, nagovijestio je kako bi Sablićeva momčad mogla postati prvi finalist turnira. Baraban je u 66.minuti pogodio samu spojku vratnice nakon što je Baša na desnoj lijepo digao loptu s desne strane, a ovaj još ljepše pogodio silovitim udarcem, čime su se dobro uzdrmala vrata golmana Kukulja. Budući da nije tada pogodio, Baraban nadoknađuje propušteno u 74. minuti za 3:1 i tim rezultatom Široki odvodi u nedjeljno finale (18:30 h).

Mostarski Zrinjski muku je mučio sa hrvatskim prvoligašem Rudešom. Tek po jedna prilika s obje strane u prvih pola sata utakmice. Na poluvrijeme se odlazi s 0:0, a istim rezultatom završava i preostalih 45 minuta. Dvije po snazi podjednake ekipe odlaze na 11-terce u kojima Rudeš boljim izvođenjem odnosi pobjedu s 5:4.

Prije samog susreta Rudeša i Zrinjskog uručeni su i prigodni pokloni predstavnicima klubova, Ivanu Kneževiću i legendarnom Blažu Baki Sliškoviću. Misa za pokojnog Antu Bruna Bušića također je u nedjelju u 10 sati u obližnjoj crkvi sv. Nikole Tavelića.

Rezultati polufinala:
VINJANI – ŠIROKI BRIJEG 1:3
RUDEŠ – ZRINJSKI 0:0 (5:4)

Nedjelja, 3.rujna 2017
VINJANI – ZRINJSKI (16:00), utakmica za 3.mjesto
ŠIROKI BRIJEG – RUDEŠ (18:30), finale ABB

 

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.