Širokobriježanin u Sarajevu: Nakon gostovanja u emisiji, napad i prijetnje

Predsjednik Hrvatskoga studentskoga politološkoga foruma (HSPF) i Zdravstvenog vijeća Grada Širokog Brjega Josip Zelenika, gostovao je u emisiji Zabranjeni forum na Pink televiziji u Sarajevu gdje je govorio o problemima Hrvata u BiH.

Kako je objavio na svom Facebook profilu spomenuti Širokobriježanin, dan nakon gostovanja u emisiji verbalno je napadnut na ulicama glavnog grada BiH od, kako navodi, pripadnika Armije RBiH dotičnog Dževada.

Isti ga je upozorio da ima pištolj u torbi, a Zelenika navodi da je šetnju ulicama Sarajeva nastavio kada se Dževad smirio.

Status prenosimo u cijelosti:

Nakon sinoćnjeg gostovanja u Zabranjenom forumu PINK TV u Sarajevu, danas sam verbalno napadnut na ulicama tolerantnoga glavnoga grada Bosne i Hercegovine, šetajući sa svojim prijateljima. Prepoznao me Dževad (63) iz Armije RBiH a zasmetalo mu je što sam Hrvat u Bosni i Hercegovini. Isto mu je smetalo što sam uopće u Sarajevu jer sam Hrvat. Čak i nakon što je napomenuo da u torbi ima pištolj, vjerovao sam da je moguće da ga uvjerim da ipak volim Bosnu i Hercegovinu, ali ne zbog onog što je ona danas, već zbog onoga što će u budućnosti biti. Nakon što se smirio, rekao mi je da se ne bi smio izjašnjavati kao Hrvat već kao Bosanac. Razišli smo se i nastavio sam šetnju tolerantnim i multikulturalnim Sarajevom.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

 1. Uceraj mu

  Like(0)Dislike(0)
 2. Sta brisete komentare branite balije govna teroristicka.

  Like(2)Dislike(0)
 3. Brane njih i guzonje,dije sad covic sto se nije oglasio,zalosno je to da u sarajevu nesmis bit hrvat,a oni ovdje slobodno hodaju.

  Like(2)Dislike(1)
 4. Kud te šejtan nosa gori junačino.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Zato je u banja luci sasvim normalno reci da si hrvat isto kao sto je srbin srbin. Jebe mi se za sarajevo…. Teheran

  Like(2)Dislike(0)
 6. Koji te vrag nosi tamo,to nije nas grad balijski je…idi prema Zagrebu glavnom gradu svi Hrvata..ZDS

  Like(2)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.