Širokobriježaninu potvrđena optužnica zbog “sređivanja” ratne invalidnine

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu je dana 18. travnja 2017. godine pod brojem T08 0 KT 0004965 16 podiglo optužnicu protiv Z. Lj., rođenog 20. ožujka 1975. godine u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave iz čl. 373. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, na način da je nakon što je prethodno na njemu poznat način pribavio lažnu medicinsku dokumentaciju o liječenju u KB Mostar, 1995. godine, 1998. godine, 2002.godine, 2006. godine i 2007. godine, kao i lažnu medicinsku dokumentaciju KBC Split o liječenju u toj ustanovi 2005. godine, iako je bio svjestan da istu medicinsku dokumentaciju nije dobio od navedenih medicinskih ustanova, jer se u tim Ustanovama nije liječio, s ciljem da istu lažnu medicinsku dokumentaciju priloži u postupku priznavanja svojstva ratnoga vojnoga invalida i prava na osobnu invalidninu kod Službe za branitelje iz Domovinskoga rata općine Široki Brijeg.

Dana 23. svibnja 2007. godine je istu lažnu medicinsku dokumentaciju o liječenju, uz Zahtjev za priznavanje svojstva vojnog invalida HVO-a, predao Službi za branitelje iz Domovinskoga rata općine Široki Brijeg, temeljem koje lažne medicinske dokumentacije mu je Rješenjem za Službe za branitelje iz Domovinskoga rata Općine Široki Brijeg, broj: 10-41-378/07 od 15.10.20107.godine priznato svojstvo ratnoga vojnoga invalida i pravo na isplatu mjesečnoga novčanoga iznosa od 234,88 KM, po osnovu prava na osobnu invalidninu, počevši od 01.06.2007.godine pa dok postoje uvjeti za korištenje tih prava, na koji način je oštetio Proračun F BiH, pa je tako lažnu javnu ispravu upotrijebio kao pravu, priopćeno je iz Tužiteljstva ŽZH.

Općinski sud u Širokom Brijegu je dana 26. travnja 2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovoga Tužiteljstva.

Napomena:
“Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.”

(www.jabuka.tv)

7 komentara

 1. Ima ih i kod,nas al im ne treba sud sudit sami su sebi presudili!!! Propali ko žeton

  Like(5)Dislike(0)
 2. HA ha ha?!

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ima ih kod nas sto su cjeli rat bili u Njemackoj pa jos primaju.Ima ih sto imaju firme i primaju.A oni koji su bili na ratistu i nigdje nerade njima su ukinuli.Ovo je ko za vrijeme komunizma ako si u partiji imas sve a sad je ako si u HDZ-u imas sve.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Ajde bolan najvise laznih branitelja u sovicim gornjim minhen bojna

  Like(2)Dislike(0)
 5. Pa koji su pravi i onim ranjenim nisu nalazi vridili morali su kupovat ove hibridne i političarin nabijat džepove da bi nešto ostvarili ovde triba zatvorit one što su izdavali nalaze i pljačkali narod a ne sirotinju koja je dizala kredite i kupovala papire i opet nema ništa još će za tuđa djela ležat

  Like(0)Dislike(0)
 6. A Drinovcani ?

  Like(0)Dislike(0)
 7. nek širokobrežanin kupi u drinovčana , njegovi nisu lažni

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.