SKANDALOZAN VIDEO BHTV: Tema kanal na hrvatskom jeziku

Fašistički zahtjevi hrvatskog naroda, i njegovih predstavnika da se u okviru BH RTV sistema oformi kanal na hrvatskom jeziku sinoć su kulminirali emisijom na tu temu. I umjesto da nas BHTV zabavlja narodnjacima u kasne noćne sate, ili informira na starobosanskom jeziku, kako se živi u Maoči gornoj, šta je to danas šik za obući  u Visokom i zašto je ispravno reći saopštiti umjesto koristiti ružnu fašističku riječ “priopćiti”, oni nas zamaraju nekakvim marginalnim zahtjevima jednog naroda u BIH kojeg je toliko malo, da šta uopće on traži tamo neka prava (Bajrović).

Ovom prilikom protestiramo Mariu Vrankiću što je uopšte doputio uredniku programa da otvara temu kanala na hrvatskom jeziku u BIH.
Sramotno je također što je tom temom opteretio ugledne ljude koji imaju pametnijeg posla nego raspravljati o kanalu na hrvatskom jeziku.Recimo jednu teta Milicu iz udruženja BH novinari. Kao da Milica nema pametnijeg posla. Zašto niste zvali nekog neozbiljnog, tipa nekog iz neke stranke koja odlučuje o tome kako će biti ustrojena BHTV?

Vrlo je opasno igrati se s kanalom na hrvatskom jeziku u BIH. Kada bi se to postiglo BIH bi poslala poruku Hrvatima u BIH da je BIH i njihova država. I da su jednakopravni u ovoj zemlji. Što bi na neki način demantiralo sve ovo što mi pišemo godinama. A mi ne želimo da ne budemo u pravu. (poskok.info)

link na video:

Tema dana [17.02.2016.]

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.