SKB Mostar: Bakterija je bila prisutna

”Četiri bebe koje su preminule u SKB Mostar su imale bakteriju Klebsiella pneumoniae. Bakterija jeste bila prisutna, ali su bebe imale i druge dijagnoze koje su prouzrokovale smrt”, rečeno je na press konferenciji u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Iz bolnice su naglasili kako se radi o nedonoščadi, dakle bebama koje su ranije rođene i koje nemaju izrađen imunološki sustav.

Također su naveli kako je u spomenutom razdoblju u bolnici bilo četvero nedonoščadi koji su imali ovu bakteriju, ali koji su izliječeni i otpušteni kući.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar je održana press konferencija povodom objave informacije o izvršenom inspekcijskom nadzoru federalnih zdravstvenih inspektora zbog smrti beba na Odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju Klinike za dječje bolesti.

skbmostarkvesicbebe2

Podsjećamo, Federalna uprava za inspekcijske poslove izvršila je, 26. i 27. rujna ove godine, inspekcijski nadzor u oblasti zdravstvene inspekcije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SBK) Mostar.

”Nakon ponovljenih nalaza hemokulture, kod svih nedonoščadi koja su smještena na tom odjelu izolirana je bakterija Klebsiella pneumoniae (sloj ESBL), a u jednom slučaju iz nalaza brisa vrha katetera izolirana je Klebsiella pneumoniae. Pored provedene antibiotske terapije, četvero nedonoščadi je umrlo, a četvero nedonoščadi (koje je imalo sličnu kliničku sliku uz pojavu simptoma sepse) je izliječeno”, navodi se u inspekcijskom izviješću i dodaje kako će o onome što je utvrdio inspekcijski nadzor biti obaviješteno nadležno tužiteljstvo.

bljesak.info

1 komentar

  1. Jesam vam rekao da od odgovornosti kako kaznene tako i moralne ništa neće bit.
    To ti je tako u ovoj vukojebini.
    Omladino bježite odavde.
    Nitko tko poštenim radom želi osigurati svojoj obitelji ugodan život ovdje nema šansi.

    Like(7)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.