SKB Mostar ostao bez nekoliko liječnika i medicinskih sestara

Odlazak medicinskog osoblja s ovih prostora već godinama je veliki problem. Stanje se pogoršalo nakon što je Hrvatska ušla u Europsku uniju, čime su stvoreni uvjeti za još lakši odlazak ljudi s ovih prostora na rad u EU, najviše Njemačku, piše Večernji list.

Prema posljednjim podacima koji su objavljeni, Bosni i Hercegovini nedostaje čak 2000 liječnika. Prema istim podacima, u goroj poziciji od BiH je samo Albanija.

Lančana reakcija

”Morat ćemo uložiti mnogo više napora kako bi se ova slika popravila. Sada je trend da njemački liječnici idu u Švicarsku jer im se tamo nude bolji uvjeti rada, plaće, a hrvatski idu u Njemačku. Dio liječnika iz BiH ide izravno u Njemačku, a dio u Hrvatsku gdje im nude poslove jer i oni imaju velikih problema s nedostatkom kadra”, sugovornici.

Problemi i u Mostaru

Dio ovoga problema osjetio je i SKB Mostar koji je tijekom ove godine ostao bez nekoliko liječnika te nekoliko desetaka medicinskih sestara. Oni su svi otišli u Hrvatsku i Njemačku raditi jer im se nude daleko bolji uvjeti nego što ih imaju ovdje.

1 komentar

  1. Kako zivit zdravstvo . kad smo svi na minimalcu. Šofer ima istu placu ko i strazat svi od 450 do 500 msraka napapire a ostalo crnjak da bi gazda nspravijo crne pare mora ponovo zajebat drzavu . i na kraju svise krivimo samo mi radnici nemamo a gazde i politicari enormno rastu a na imoviskim karticama i poreznim uvi samo pozitivna 0 . a hoteli po jadtanu na punic puncu a oni neznadu dije jadran. Mi smo krivinista nebi prijavili ko svabo npr.

    Like(3)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.