Škola od djece pravi jeftinu radnu snagu za buduće tajkune i zanemaruje vlastitu ulogu u društvu

Ika Ferrer Gotić, novinarka BHRT-a, objavila je sinoć na svom Facebook profilu status u kojem navodi da je njena 11-godišnja kćerka pokušala počiniti samoubojstvo, te da je žrtva vršnjačkog nasilja i rasne diskriminacije jer je druge boje kože.

Očajna majka i naša novinarka Ika Ferrer Gotić optužuje u svom statusu na Facebooku društvo, koje je dozvolilo da se razmašu najniže strasti, ali i one koji svojim stavovima na Facebooku vrše bullying, odnosno vršnjačko nasilje nad svime što je drugačije.

Njena kćerka Sacha već je bila žrtva vršnjačkog nasilja, jer su joj “neke 2011. godine, nanosili tjelesne ozljede jer ima drugačiju boju kože”.

Post Ike Ferrer Gotić prenosimo u cijelosti:

“Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zdravo, balije, četnici i ustaše! Zdravo, mrzitelji, hajvani, besposleni i retardi! Ili kako god se volite nazivati samo kako biste izbjegli nazivati se “ljudima”, “gradjanima”, “sunarodnjacima”. Zdravo vama kojima su anarhija i bezakonje štit i zdravo vama koji mislite da ste najpametniji, a niste se makli milimetar s mjesta.

Ovo je Sacha. Njoj je 11 godina. Inače, moja kćer. Da, ta o kojoj ste godinama slušali u medijima. Djevojčica kojoj su prvi dan škole, te neke 2011. godine, nanosili tjelesne povrede jer ima drugačiju boju kože, jer je lijepo odgojena i jer je moja kćer. Moja, one o kojoj ništa ne znate, a trošite vrijeme nagadjajući. Sacha. Dijete koje je svakodnevno trpilo teške verbalne napade. Dijete kojem ni uprava škole nije pomogla jer je to sve bilo ‘dječije’. I tako to traje šest punih godina.

Upravo ta Sacha je u četvrtak pokušala da izvrši samoubistvo.

Počeli slušati? Imam vašu pažnju? Možda i imam, jer se nadam da ne spavate sada kada ste ubili malog Mahira Rakovca, pa kada ste Dubravka Lovrenovića u roku dvije godine strpali pod zemlju, a sada Alisu Mahmutović šaljete na ispraćaj. Vi, društvo zadnjeg reda, počinili ste etničko čišćenje.

Pokušavate isto s mojom porodicom? Kada kažem ‘vi’, mislim na vas, bagro neobrazovana, koja tipkate po forumima javno bez cenzure, a onda to naša djeca čitaju i za razliku od nas odraslih koji to i ne čitaju ili to smatraju odlikom neukih, misle da takvi komentari zaista nešto i znače.

Pitam vas, s obzirom da nemate hrabrosti to činiti imenom i prezimenom, jer ste kukavice prvog ranga, zašto odgajate svoju djecu da vam budu ista ta bagra bez imalo dostojanstva? Zar ste toliko neuki da ne uvidjate da to što činite nekoga može koštati života? Zar je moguće da takve gliste kao vi gmižu po ovom bosanskom tlu? Vi i vaši izrodi koje zovete djecom, a koja su odraz vas gmizavaca i van vašeg cirkusa kojeg nazivate domom?

Nećete uzeti moju porodicu, nećete dirati moju djecu. Ja ću se boriti, a vi nastavite tako. Vi ste samo odraz vašeg neuspjeha, nezadovoljstva, jada, neodgoja.

Hajde, pišite, trošite svoje vrijeme, i kao što moj prijatelj Tomislav Cvitanusic kaže: “Zato ste vi dolje, a mi gore. I vi nikada nećete biti mi! Samo zato što niste shvatili svrhu vašeg jadnog postojanja.

Ja bih se stidjela da sam na vašem mjestu, ili u najboljem slučaju da sam tako nisko pala kao što ste vi, konopac i prva vrba. Nema tu rehabilitacije.”

5 komentara

 1. Vrljaco sra komentiras kad neznas

  Like(1)Dislike(1)
 2. Hvala gospodi. Donijela je trun civilizacije u Bosnu. Ma koji rijecnik. Koji zakljucak. Impresioniran sam. Hvala i portalu na prekrasnom tekstu. Uljudeno i citko. Sve u svemu bravo!

  Like(2)Dislike(0)
 3. Gospođo sa ovim člankom Vi koristite svoje dite za osobni boljitak

  Like(2)Dislike(1)
 4. Izbrisali ste onu budalu sto je prva komentirala . Hvala

  Like(0)Dislike(0)
 5. Ma sta ova prica?
  Dijete joj se htjelo ubit, pa onda sama svjetuje druge da se ubiju zato sto ne misle i ne cine kao ona?
  Najgori su ovi kvazikozmopoliti. Eto joj Sarajstana i ‘dobrih bosnjana’, oni su puni multikulti ljubavi. Oni je i zaj..frkavaju.
  Na koncu, koje je vjere i nacije ona? Dijete? Ima li covjeka? Jel krsceno celjade?
  Nek ide u ameriku, tamo ovakvi prolaze najbolje.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.