Škole u ZHŽ-u će u generalni štrajk

”Štrajkovi će se održavati sve dok ne završimo rad na njihovom izvješću. Nakon toga će Predsjedništvo Sindikata, zajedno sa svojim članstvom, donijeti oduku koji su naši slijedeći koraci”, ustvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a Jasminka Petrić nakon što je danas u srednjim i osnovnim školama Zapadnohercegovačke županije održan četvrti po redu štrajk upozorenja

Štrajk upozorenja održan je treći školski sat u prvoj smjeni, a isti sat bit će održan i u drugoj smjeni, a Petrić je najavila novi štrajk upozorenja.

Razlozi za štrajk su: nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

”Na sastancima s predstavnicima Vlade 24. veljače 2017. godine dobili smo dva Izvješća radne skupine. Sada temeljito radimo na tom izvješću, poslije čega ćemo dostaviti svoje mišljenje o njemu”, rekla je Petrić te najavila i peti štrajk upozorenja koji će se održati u ponedjeljak, 13. ožujka.

Dodala je kako će Sindikat, ako se ovakvo stanje oduži, vrlo izgledno organizirati generalni štrajk ili poduzeti neke druge mjere kojima će tražiti svoja prava.

18 komentara

 1. Neka, vala Bogu,…

  Like(12)Dislike(1)
 2. Samo pametni i hrabri ovim lopovima iz drzave imaju petlje reci ne

  Like(11)Dislike(1)
 3. Kome se ne sviđa, nek’ traži bolje…

  Like(3)Dislike(12)
 4. Ima na birou nezaposleni a ovi što misle da štrajku neka idu svojim kućama ionako su pola godine kod kuće.

  Like(11)Dislike(19)
 5. Juhuuuu

  Like(4)Dislike(2)
 6. Admine nismo znali da ima prezime Petrić u Posušju

  Like(2)Dislike(1)
 7. To bravo

  Like(3)Dislike(2)
 8. VALA BOGU

  Like(5)Dislike(1)
 9. Neka štrajkaju 7 i 8 mjesec.

  Like(4)Dislike(6)
 10. Ako nisu podkupljeni iće i u generalni štrajk.Ovakvo odgađanje je zabrinjavajuće.Neki prestaju vjerovati u sindikat.

  Like(3)Dislike(2)
 11. Mogu cili tjedan strajkat

  Like(5)Dislike(1)
 12. I tako ne rade nista dodu u 3h odu u 7h

  Like(3)Dislike(3)
 13. Samo nek štrajkaju.

  Like(3)Dislike(1)
 14. Strajkate pa djeci oduzimate dio ljeta
  Sram vas bilo vi za sebe jednako imate godisnjeg odmora

  Like(1)Dislike(5)
 15. Samo štrajkaju pa nam ljeto oduzimati! ??

  Like(1)Dislike(5)
 16. triba to kući spremit svakako ih je više od pola došlo preko veze rraditi i sa kupljenim diplomama .Ima mladi ljudi obrazovani koji su završili fakultet a danas zbog ovakvih nemaju posao pa rade po kafićima ili čekaju na birou ,ove natrat kući a mladim dati posao.

  Like(4)Dislike(5)
 17. Taman cu nesto salivat,neka neka. More mali kariolu sa betonom vozit.

  Like(0)Dislike(1)
 18. Djava odnija i vas i skolu. Diplomon ti u berlinu ili amsterdamu guzicu obrisi ako neznas nista radit. Ko te pita za diplomu,znas neznas ciao.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.