Škripa, paljenje guma i neprilagođena vožnja, a policija okreće glavu

Policija u Livnu je okrenula glavu na dva kaznena djela neodgovornog ponašanja u prometu.

Naime, Livno Online donosi video na kojem neodgovorni vozači prave škripu i pale gume automobila te udaraju u kolnik, no policija je sve ignorirala.

Kako se vidi iz priložene snimke nekoliko pojedinaca snima mobitelima paljenje guma i škripu automobila. Neposredno nakon toga, svega nekoliko sekundi nakon što se taj isti automobil udaljio, na mjesto događaja dolazi policijska patrola, a ispred njih se nalazi drugi osobni automobil.

Taj automobil zbog neprilagođene brzine udara u rubnjak i nastavlja vožnju.

Iako bi očekivali da se policajci upute u potragu za počiniteljima prekršaja, policijsko vozilo se udaljava u suprotnom smjeru, kao što se vidi na snimci.

Podsjetimo, novim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini, koji inače još piše Livno Online ne vrijedi u HB županiji. U ovoj županiji se koristi vlastiti zakon koji će uskoro biti usklađen s državnim, a kazne za neprilagođenu brzinu, paljenje guma i slične prekršaje kreću se od 50 KM do 250 KM.

17 komentara

 1. Šta bi to triba policajac svađat se sa svojim narodon pametan čovik a i ovi škripar kad svati da je zapalija dvi gume netriba mu veća kazna

  Like(18)Dislike(3)
 2. Ali u medjuvremnu dok taj skripar nesto uspije shvatiti moze ubit covjeka koji se negdje nadje na kolniku,eto zato je kriv taj policajac koji okreće glavu od takvih budala,trebali su ih kazniti maksimalno.

  Like(15)Dislike(9)
 3. Budalee

  Like(8)Dislike(0)
 4. Sigur ih triba mijenjati sad ce lijetnje domalo.

  Like(7)Dislike(2)
 5. Ovaj što je palio gume nije nikog ugrozio. Šta ima veze,pali svoje gume,momci se zabavljaju. A ovaj drugi je pijan ko majka,njega je trebalo isključiti iz prometa,jer je opasan na cesti.

  Like(5)Dislike(16)
 6. Koliko vidim policija stoji s automobilom na pjesackom prelazu,naravno prilokom skretanja nisu dali pokazivac smjera.Ako nije problem da se kazni ovaj sto gume pali,samo iz razloga sto to radi s autom prednja vuca.A policiji 100 km za njihov prekrsaj.Zar ne.

  Like(4)Dislike(0)
 7. ZA JOHN DOE pa koji si ti glupan pa sto ne pale gume isprid svoje kuce pa nek se tamo ZABAVLJAJU

  Like(9)Dislike(4)
 8. … To ja javna prometnica,oni jednako plaćaju sve obaveze kao i ostali vozači i imaju pravo raditi bilo što,dok ne ugrožavaju druge sudionike u prometu. Samo osobe sa kvocijentom inteligencije na razini sobne temperature to ne mogu “svariti”.

  Like(2)Dislike(6)
 9. Pa nek pale. Pale svoje nisu policijine

  Like(2)Dislike(4)
 10. možda policija kad je vidila čiji mali manita nije smila ništa poduzet,kako vam to ne pada na pamet….

  samo udri po jadnoj policiji

  Like(3)Dislike(0)
 11. Samo udri Mehaga i babo je tako

  Like(0)Dislike(0)
 12. Sigurno je neki tatin sin !

  Like(1)Dislike(0)
 13. Po zakonu on nesmi palit gume s prednjom vucom,samo ako je zadnja vuca.S prednjom vucom samo čambra u mistu,dok sa zadnjom prede polako,i to se zove umjece.Malo se informirajte prije komentiranja.

  Like(1)Dislike(2)
 14. Sta je palilo? Ko je palio? Cija je baba kurva?

  Like(1)Dislike(2)
 15. Triba sve zapalit ne samo gume,jaka nam policija i drzava..i onako nam uzimaju sve sta imamo i racune nabijaju a nista ne daju..triba sve zapalit pocevsi od pedera politicara sto samo svoje dzepove pune..svi gledaju sta drugi rade i laju medjusobno ko kerovi a na prave probleme i one koji to uzrokuju samo ogluvite..

  Like(2)Dislike(0)
 16. Ima covik para za druge gume pa sta nek pali..vulkanizer ce naplatit druge cestari ce popravit asvalt i svi zadovoljni nakraju a klosari ce snimat kamerama

  Like(0)Dislike(0)
 17. Ma stoka sa obe strane

  Like(5)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.