Slavko Goluža voditelj Prvog rukometnog kampa za djevojčice Grude 2016.

Prvi rukometni kamp za djevojčice – Grude 2016. održat će se 25. i 26. studenoga, u organizaciji Hrvatskog ženskog rukometnog kluba Grude i Škole rukometa Rukomet-od prvog koraka do prvaka iz Gruda.

U kampu će sudjelovati oko 80 djevojčica iz Metkovića, Mostara, Ljubuškog, Gruda, Imotskog, Posušja, Tomislavgrada, Visokog i Viteza.

Kamp će se održati u dvije dobne kategorije i to djevojčice 2002./2003. (s kojima će raditi i nekoliko djevojčica rođenih 2001.) i djevojčice rođene 2004./2005. godine s kojima će biti nekoliko djevojčica rođenih 2006. godine. Obje kategorije su podijeljene u po dvije skupine tako da će ih ukupno biti četiri.

“Ovaj se kamp održava prvi put na ovim područjia i samim tim je pokusni u svakom pogledu. Od same ideje, preko najava, sve do realizacije, temeljni cilj kampa bio je osigurati kvalitetne i stručne osobe koje će voditi kamp i raditi s djevojčicama”, priopćili su organizatori.

Istaknuli su kako je ideju prepoznao i Hrvatski rukometni savez (HRS) koji se uključio u organizaciju te će u radu kampa sudjelovati dugogodišnja voditeljica kampa Lidija Bojić-Čačić te bivši hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža.

“Zajedno s našim gostima iz HRS-a o radu trenera i djevojčica u kampu brinut će bivša rukometašica i izbornica BiH ženske rukometne reprezentacije Zlata Zubac dok će izravno s djevojčicama raditi vrhunski treneri i to Marija Žanko, Vladimir Gašparac, Kristijan Blaž, Ivana Mlakić, Ana Križanac”, navode organizatori.

Svečanost otvaranja kampa održat će se u petak, 25. studenoga, u gradskoj športskoj dvorani Bili Brig Grude, u 9:30 sati.

4 komentara

 1. Rukomet u Grudama

  Ovo je dokaz da nezamislivo može biti ostvareno, ako ima ljudi koji že to ostvariti. Da je netko prije 20 godina rekao da će se u Grudama igrati rukomet, i da će cure biti prvakinje par godina zaredom, svi bi odmahnuli rukom i rekli da trabunja gluposti, a vidite sada… Bravo!

  Like(8)Dislike(0)
 2. HRK GRUDE ponos Hercegovine.

  Like(3)Dislike(0)
 3. Hvala Bogu i ljudima što se žrtvuju i uspjevaju . Samo čekam da moja curica naraste pa da ima mogućnosti trenirati.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Svaka cast samo napried.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.