Slovenci će tražiti gubitke na grudskom vodovodu

U utorak, 16. lipnja 2015. načelnik Ljubo Grizelj i ravnatelj Javnog  poduzeća Komunalno d.o.o. Grude Vjekoslav Filipović susreli se na radnom sastanku s predstavnicima slovenske firme Andotehna  d.o.o.

Ova slovenska firma bavi se analizom hidrauličnih parametara i vodnih gubitaka, proizvodnjom opreme za održavanje, ovlaštenom zaštitom i ne ovlaštenom potrošnjom vode.

Tema sastanka bila je suradnja Andotehne s općinom Grude i Javnim poduzećem Komunalno. Dogovorena je su radovi na realizaciji ovog projekta, koji će pomoći u otkrivanju gubitaka na vodovodu, tehničkim ili nekim drugim problemima.

DSCI5070edited

DSCI5072edited

23 komentara

 1. Voda se masovno krade kažu divlji priključci dominiraju

  Like(0)Dislike(0)
 2. SINOĆ SU BILI IZBORI U GRUTSKOM HDZ KO JE IZABRANA U VODSTVO ILI JE SAKRIVENO SVE DO DAljnejga

  Like(0)Dislike(2)
 3. Kažu da su sve pokrali tihaljčani. Njihov vodovod propušta na sve strane.
  Ni kapi vode do kuća ne dođe.

  Like(2)Dislike(2)
 4. gruđanin niskog morala

  voda se krade na veliko. predlažem da se ide od kuće do kuće i provjerava, barem 30% ljudi u grudama krade vodu, pogotovo ovi na selu.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Za gruđanina NM

  U pravu si ti ovi sa sela su gamad, evo recimo u Tihaljini niko ne plaća vodu. SRAMOTA!”#$$$%%&/()=?*

  Like(1)Dislike(1)
 6. znam dvi kuće u selu koje kradu vodu. Ja svoje krompire natopio jednom i to mi bilo žao vode i računa od vode, a u njih prskalica radi dan noć, cima modra, a krompira će bit i muji i aliji.
  Neka se nađe tko krade vodu, pa neka i ovi vide koliki liti računi od vode dolaze

  Like(0)Dislike(3)
 7. ………teško je pronać divlje priključke………..vrlo

  Like(0)Dislike(0)
 8. Normalni čovjek

  Kao urednog potrošača i platišu konzumirane vode, zanima me koliki su to gubici vode kao te kolika je naplata uredno utrošene vode. Koja to područja u našoj općini prednjače po visini gubitaka, krađa?

  Like(1)Dislike(0)
 9. baba,
  pošto je kod tebe nastupila demencija, a i prirodno si ćaknuta, u Tihaljni je otvorena jedna zdravstvena ustanova psihijatrijskog usmjerenja, pa se javi. Lokacija joj je kod ušća Nezdravice u rijeku “Tihaljinu”, kod Veliog mosta.
  Ako sama ne uspiješ doći, neka te netko dovede.
  Nakon te terapije, bit će ti sigurno bolje…

  Like(2)Dislike(0)
 10. Malo reda.

  Like(0)Dislike(0)
 11. baba lončaruša

  Za NM-a:
  Đava te luda odnija, nije Tijaljčanima potribno krast vodu. Oni mogu izvoziti vodu. Oni mogu prirodnim padom iz rijeka (“Tihaljine”, Zloribe, Meljave, Jakšenice, Bučala, Krupe…) natapati svu svoju intradu i na skoro svim parcelama.

  Dođi u Tijaljinu, ponesi neki bidon i oni će ti dati besplatno vode. Još se besplatno moreš i okupati i saprati to blato sa sebe.
  Samo ti se ne će dat oprat jezik. S njim ćeš i dalje tako moć baljezgat…

  Like(1)Dislike(0)
 12. Pitao jednom vrili Pitac neki odgovorne i nesumljivo stručne uhljeb kadrove Komunalnog poduzeća neka pitaca i tražio odgovore koji su možda interesantni i širi narodnim masama. Cijenjeni, velevlažni i doživotni rukovodeći kadu, ponizno molim, da mi odgovorite na neka pitanca na koja Vaš veliki mozak zna odovor, pa šta bi udilo da zna i moja ponizna malenkost. Šta bi, recimo, udilo da i narod zna koliki su eto tehnički gubici na vodovodu, a koliki su gubici koji nastaju kao posljedica neovlaštene potrošnje? Jopet pitam se koliki je, recimo, postotak, nenaplaćeni računa i koliko ste do sada podnijeli kaznenih prijava za neovlaštenu potrošnju? Bili se meni smanjila cijena vode da Vi to uspijete naplatiti ili ja plaćam i za te elemente što neće platit? Ne sumnjam ja da vi znate nać i pokrpit sve rupe na ovom krošnjovodu, ali kad ste već stručni, šta će Vam unda Janezi? Pita sam ovo i neke političare iz oni stranaka što nisu na vlasti i oni kažu “oprat će pare”. Samo ja njima ne virujem. Ta tili bi oni na Vaše misto, a i s čim će ih oprat kad nema vode. Pitac pitao i pitao, od nemila do nedraga skitao i umjesto odgovora dobio neprijatelje, pa se najposle upita: “Što je meni ovo trebalo, vino pijem vodu prolijevam”? Žedan čovik. Svašta pita, pa poio go*vno. Vidio sam tog Pitca neki dan i pita: “Po kojem ključu se kadrovira u Sjevernoj Koreji”?

  Like(2)Dislike(1)
 13. Koji klinički slučajevi na ovom portalu komentiraju….

  Like(1)Dislike(1)
 14. Zloriba
  nije lijepo vrijeđati.
  Ako ne razumiješ o čemu neko piše, pitaj.
  Postoji jedan oblik pisanja koji se zove satira.

  Like(0)Dislike(0)
 15. Za babu lončarušu od NM

  Ovdje se radi o pitkoj vodi iz vodovoda. Niko ne priča o vodi iz rike.
  a koliko ja znam u Tihaljini nitko ne plaća vodu.
  Pitanje “ZAŠTO”.

  Like(0)Dislike(0)
 16. krade se brate masivno i znade se tko ali se ništa ne poduzima brate moj..

  Like(0)Dislike(0)
 17. I nemam ja demenciju meni se priviđaju stvari, kao recimo nove i asfaltirane ceste, dobra opskrba električnom energijom, vodovod, rasvjeta, prometna povezanost i još kojekakva civilizacijska dostignuća.

  Like(1)Dislike(0)
 18. ti baba loncarusa donesi svoje racune od vode a ja ću svoje pa da vidimo ko urednije izmiruje svoje obaveze i nemoja napamet blejat ko ošišana ovca kad je poliju smrdljivom grudskom vodom.

  Like(0)Dislike(1)
 19. Za Pitac
  Ko pita ne skita, kaže stara poslovica,
  na brzinu ga smjeste u neku od ustanova.
  Dobro si ti proša.

  Like(0)Dislike(0)
 20. ,,,,,

  Like(0)Dislike(0)
 21. neka nadležni malo obađu po sovićima i gorici ko krade vodu i ko ima pipe mimo sata,
  stoke po 24h dnevno nalivaju njive,
  p.s
  svi u komunalnom koji naplaćuju po terenu znaju ko ima pipe prije sata,

  Like(0)Dislike(0)
 22. A DRAGA TI ŠTA STE NAVALILI NA TO KO KRADE,I TREBA IMAMO NAJSKUPLJU VODU I OPCINU S NAJVEĆIM BROJEM LOPOVA I NA KRAJU KO JE KRIV?KOLIKO VIŠNICA PLAĆA VODU A KOLIKO OSTALI KOLIKO NAM DIREKTORI I RAVNATELJI IDU PO VEČARAMA MOGU S TIM POKRIT GUBITAK I SLOVENAC ZADOVOLJAN POOOOOZ….

  Like(0)Dislike(0)
 23. Bravo Pitac, izvrsno i sve točno, ali na žalost ne samo o problemu vode, sve nam je tako…..
  da ne ulazim u detalje srce će me prikinit….

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.