Slučaj premlaćenog dječaka: Policija pokušava zataškati sve

”Grad priča, grad zna, narod zna, policija se možda još ustručava privesti i pokušava zataškati cijeli ovaj događaj”, rekao je Sarafin Soldo, otac pretučenog dječaka čiji je slučaj još uvijek obavijen velom tajne.

Naime, nakon što je dječak pronađen na igralištu u noći s 8. na 9. listopada s teškim ozljedama glave, policija još uvijek tvrdi kako ne znaju je li pretučen. No, budući da službenih očitovanja policije i tužiteljstva nije bilo, u javnosti su se počele pojavljivati razne verzije događaja. Sve su složne u jednom – dječak je brutalno pretučen, a policija i tužiteljstvo ne rade svoj posao, navodno zbog pritisaka, kako treba.

”Ne shvaćaju ozbiljno ovu stvar i čekaju da dobiju što više na vremenu neke osobe koje možda oni štite. Ne kažem da jesu, ali najvjerojatnije je da jesu. Otvoreno to govorim”, rekao je otac na video snimci objavljenoj na Facebook stranici ‘Istina za Solde’, koja je pokrenuta kako bi se pomoglo obitelji da dođe do istine.

Majka Ana, koja se pismom obratila i javnosti, kaže kako je, kad je vidjela sina, shvatila da to nije ozljeda od gola nego da je to nešto drugo, da je pretučen.

”Na moj upit što je to bilo, oni (policija, op.a.) kažu da ne znaju, da istražuju. Onda mi tek nije bilo jasno što se to dogodilo. U razgovoru s liječnicima sam shvatila da je on primio od četiri do pet šest udaraca. Rečeno mi je da svi svjedoci nisu ispitani zato što im roditelji rade. Pa se pitam koji to roditelji rade on 0-24”, navela je majka.

Ističe kako je policijskom izvještaju od 3. studenog stoji da se čeka nalaz sudskog vještaka.

”Međutim, do dana današnjeg taj sudski vještak nije angažiran pa se pitam zašto. Mislim da je vještak trebao biti uključen od prvoga dana, da su policijski službenici trebali izuzeti neke materijalne dokaze – odjeću, obuću, tragove na licu, na noktima. To ništa nije odrađeno. Pitam se zašto”, rekla je majka.

Otac kaže kako mu nije jasno da se ne mogu izjasniti za nekoliko dana i odraditi svoj posao profesionalno.

”Sve se ne daj bože sutra može dogoditi nekome drugome. Ako nas neće štititi policija naša, naš zakon, sudstvo, onda ne znam tko može drugi. Jedino Bog. Ovo je prešlo sve mjere za nekoga. Nekome je dobro”, rekao je otac nakon što već skoro 40 dana ne zna istinu o stradavanju sina.

S druge strane, nakon što smo zatražili sulžbeno očitovanje MUP-a i Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, rečeno nam je kako za njih dječak još uvijek nije pretučen i da je sve u fazi istrage.

Rekli su kako ne smiju iznositi detalje, iako su nekim medijima, u afirmativnim tekstovima o radu policije, dokazi predočeni.

”Do okončanja kriminalističkog istraživanja ne možemo se izjašnjavati je li isti tjelesne ozljede zadobio nesretnim slučajem ili je ‘premlaćen’, kao što to vi tvrdite”, navodi se u odgovoru koji nam je dostavila policija.

Pitali smo za pritiske na novinare da se priča ne istražuje i informacije da su neki od aktera napustili BiH. Policija i Tužiteljstvo sve su to zanijekali.

Bljesak.info 

9 komentara

 1. ma pao sa murve. olosu policijski.

  Like(5)Dislike(0)
 2. Svve se zna bogataski sinovi mogu sve

  Like(5)Dislike(0)
 3. Soldo goni do kraja ako treba i financija pomocemo .Nek vide da nisu jaci milioni od naroda .
  Ti su zaboravili boga i pravdu.
  Podrska na sve nacine nece biti upitna.
  Svak se moze kajati al nijekati nikako. A policijo jesu jadna stvarno ste spremno na sve za novac. Tako ispade.

  Like(15)Dislike(1)
 4. A šta ako nije tako???? Oce te se moci onda izviniti ‘tim’ ljudima????

  Like(0)Dislike(9)
 5. pa što pretučeni ne kaže što je bilo?

  Like(2)Dislike(2)
 6. Ma koja zastita toga tajkuna,treba se skupit nac to sve privatno povezat u zicu i pricaj pizda ti materina i tebi i parama i policiji. Tvoja moc-moja noc. Murija kurvinjska. Soldo puno nas je na tvojoj strani,ali bas puno.

  Like(9)Dislike(2)
 7. Pa kao da ne znate sta je policija sta tuziteljstvo, sud, sve je to uvezano s kriminalom, korumpirano, cisti olos…kao i onaj ministar boras…a narod ovca obicna, mores mlatit po njemu kako oces, ko ima para taj ima i zakon

  Like(2)Dislike(0)
 8. Taj ko je to uradio cijeli zivot ce imati griznju savjest a sto je najgore sve se duplo vrati a sto je najtuznije u bolesti pa onda ni tatica sa parama nemoze zdravlje kupiti.Ima BOGA A OVOME DJECAKU ZELI STO PRIJE DA OZRAVI DACE BOG SVAKOME POSTENOME

  Like(4)Dislike(0)
 9. Skupit se ispred sugave policije i sve namlatit bando oloska bem vam ovakav zakon i drzavu.

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.