Snažan potres opet pogodio Italiju

POTRES je opet pogodio središnji dio Italije. Prema EMSC-u potres koji je jutros pogodio Italiju bio je 6,6 stupnjeva po Richteru. Corriere piše da je 7.1, a to je objavila američka geološka služba USGS koja je kasnije prepravila taj podatak. Potres je izazvao paniku zbog toga što je dugo trajao i masovni izlazak stanovnika na ulice, a dio telefonskih linija je u prekidu, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.

Osjetio se i u BiH 

Europsko-mediteranski seizmološki centar na internetskoj stranici objavio je da se radi o potresu jakosti 6,7 koji je u 7,40 sati pogodio središnju Italiju a osjetio se i na sjeveru i jugu Italije te u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a potom je korigirao jakost na 6,5.

Potres je zabilježen na dubini od 10 kilometara.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara a epicentar potresa je 68 kilometara jugoistočno od Perugije, odnosno između Perugije i Macerate u mjestu Norcie.

Talijanska novinska agencija navodi da još nema podataka o stradalima i šteti.

Italija se ne staje tresti

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je u nedjelju nakon potresa jakosti 6,5 koji je pogodio središnju Italiju zabilježen niz podrhtavanja tla.

Nakon potresa u 7,40 sati seizmografi su u sljedećih 30-ak minuta zabilježili još nekoliko potresa u središnjoj Italiji jakosti od 3,5 do 4,8 na dubini od 10 do 13 kilometara.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.