Snažan potres pogodio Italiju, najmanje šest mrtvih

U snažnom potresu magnitude 6,2 koji je u ranim satima jutros pogodio središnji dio Italije poginulo je šest osoba, srušene su brojne kuće a najteže je pogođen grad Amatrice.

Američki institut USGS priopćio je da se radi o potresu magnitude 6,2 koji je pogodio grad Norcia, u regiji Umbriji u 3:36 sati.

Sve četiri žrtve potresa zabilježene su u Amatriceu, koji je najteže pogođen zajedno s mjestima Accumoli i Arquata del Tronto.

Gradonačelnik Amatricea Sergio Pirozzi rekao je da je grad doživio veliku štetu. Ceste koje vode u grad i iz grada su odsječene. Polovica grada je srušena, rekao je gradonačelnik za televiziju RAI. Ljudi su pod ruševinama. Došlo je do klizanja tla, a i most bi se mogao srušiti.
Glasnogovornik vatrogasaca Luca Cari kazao je da postoje dojave da ima žrtava, ali nije mogao reći ništa preciznije. Helikopteri će poletjeti čim se razdani kako bi procijenili štetu, dodao je.
Bilo je tako jako. Činilo mi se kao da krevet ide kroz sobu, rekla je Lina Mercantini iz Cesellija u Umbriji.
Potres je probudio i stanovnike Rima. Naknadno podrhtavanje tla od 5,5 pogodilo je istu regiju sat vremena nakon prvog potresa.

Glasnogovornik talijanskog premijera Mattea Renzija rekao je na Twitteru da je vlada u kontaktu s civilnom zaštitom i da prati stanje.

Zadnji snažni potres koji je pogodio Italiju bio je onaj u Aquili 2009. magnitude 6,3 kada je poginulo više od 300 ljudi.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.