Snažno nevrjeme prijeti Jadranu i Hercegovini

Obilna kiša praćena grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatit će 30. i 31. siječnja istočnu obalu Jadrana i planinska područja u širem zaleđu uključujući Hercegovinu, veći dio Bosne, te Crnu Goru i Albaniju.

Facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna objavila je večeras upozorenje o nadolazećem jakom nevremenu s olujnim vjetrom i obilnim oborinama.

Na Jadranu će olujni vjetar i pad tlaka prozročiti plimu te ponegdje vrlo visoke valove. Na srednjem i južnom Jadranu oni bi mogli dosezati 3 i više metara. Moguća je i pojava pijavica.

Vjetar na kopnu može prouzročiti i materijalne štete na nekim objektima i lomiti grane od drveća. Kiša koja će pri tomu padati mogla bi donijeti dodatne nevolje u vidu lokalnih poplava, bujica i odrona. Predviđa se kako će pasti između 50 i 160 mm oborina.

Od sredine petka i u petak navečer u gorju će padati obilan snijega praćen vjetrom. Snijega će vjerovatno biti i na sjeverozapadu i sjeveru Hrvatske uz stvaranje snježnog pokrivača posebice na granici sa Slovenijom.

U noći na subotu i tijekom subotnjeg jutra i u gorskim dijelovima Balkana može pasti znatna količina snijega. Snijeg je moguć i u nizinama Bosne uz stvaranje snježnog pokrivača.

Hrvatski državni hidrometeorološki zavod, jednako kao i entitetski zavodi u Bosni i Hercegovini još nisu objavili detaljnu prognozu za petak i vikend.

Dnevnik.ba

5 komentara

 1. Kako mediji utječu na ljude. Zastrašivanje JUGOM I KIŠOM po uzoru na NJUJORČANE
  koje je trebao zamesti snijeg i led, a od toga samo tridesetak cm snijega.
  Senzacionalističko novinarstvo. Imaju tri teksta na ovom portalu sa sličnom temom
  u nazad dvadesetak dana, a još se ni blato nije napunilo.

  Like(0)Dislike(0)
 2. SAMO PLAŠE NAROD JADNI, UVIK JE BILO I KIŠE I JUGA I IZA TOGA SINCA I BURE, I SNIGA I KRUPE I SVEGA, TO JE NORMALNA POJAVA. NEKIAD TOGA VIŠE NEKAD MANJE

  Like(0)Dislike(1)
 3. šta kažu stručnjaci u meminoj kafani?oće li bit proviđenja?

  Like(0)Dislike(0)
 4. bravo za prognozu vremena ja vas ozbiljno shvaćam

  Like(1)Dislike(0)
 5. Meni je mater rekla da nema snijega,mater nelaze

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.