Snima se prvi igrani film o Mijatu Tomiću

”Ni prije, ni poslije, nije bilo većega junaka na duvanjskom polju od Mijata Tomića”, uvod je objavljenog trailera za igrani film, koji prema istinitom događaju govori o ovom narodnom junaku, a autori su Mara i Branko Perić iz Tomislavgrada.

”Tomić je ličnost koju svaki Duvnjak donekle poznaje, a malo se o njemu piše i pomalo se to zaboravlja, pa smo mi odlučili to približiti ljudima. Dugo smo planirali snimiti ovaj film, ideja svakako ne nedostaje dok smo financijama ipak ograničeni”, govori za Bljesak.info autorica ovog projekta Mara Perić te ističe kako je ovo prvi igrani film koji govori o ovom junaku i povijesti duvanjskog kraja.

Ulogu glavnoga junaka filma – Mijata Tomića igra Nikola Šarac, turčina Murata glumi Šemsudin Seferović-Pećo, a Mijatovu djevojku Matijana Ćurčić, koja se, prije par dana u Tomislavgradu natjecala za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan RH.

Režiju, scenarij, kompletnu produkciju potpisuje Studio Perić, a filmu su namijenili i festivalsku budućnost.

”Planiramo projekt završiti do Velike Gospe, premijeru ćemo imati u Tomislavgradu, a film planiramo prijaviti i na neke od Festivala u regiji”, govori autorica o ovom uzbudljivom projektu i dodaje kako su jako zadovoljni odvijanjem snimanja te ponosni na suradnju svih ljudi uključenih u ovaj projekt.

(www.bljesak.info)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.