Šok u Makarskoj: U hotel prepun gostiju, koji je bio rasprodan do rujna, upala Carinska uprava pa ga zatvorili i zapečatili

U mjestu Gradac na Makarskoj rivijeri u subotu je Carinska uprava zatvorila hotel Pinija, koji je u tom trenutku bio pun gostiju. I dok su operateri i gosti bili izrazito nezadovoljni ovakvom odlukom, u Carini kažu kako je hotel radio nelegalno te da nisu mogli drugačije riješiti problem, prenosi Jutarnji.Hr.

Iz Carinske uprave Ploče, koja je zapečatila hotel, doznajemo kako Pinija nije imala potrebne dozvole za pružanje usluga smještaja.

Rasprodan do rujna

Zbog toga je vlasniku Marku Kraljeviću odmah nakon otvorenja, krajem lipnja, naloženo da ili dobije potrebnu dozvolu ili sam privremeno zatvori objekt.

No, nije učinio ništa, kažu, pa je zato hotel nakon isteka zadanog roka od 30 dana zapečaćen. Dodaju kako su na ovaj postupak bili primorani, a hotel su zatvorili tek nakon što su o svojim planovima obavijestili turističke agencije i vlasnika. Datum su odabrali jer je tada bila cjelovita smjena gostiju, a tvrde i da prilikom pečaćenja nije bilo incidenata.

Operateri koji su poslovali s hotelom kažu kako je on bio rasprodan sve do rujna, te da su zbog ovog postupka carine morali za stotinjak gostiju pronaći drugi smještaj.

Hotel je s radom počeo prije nešto više od mjesec dana, no već na prvi pogled vidjelo se kako uređenje nije dovršeno. Dok su gosti spavali u jednom dijelu hotela, drugi nije bio posve obnovljen ni stavljen u funkciju.

Naši izvori kažu nam kako je definitivno počeo s radom prije nego je bio spreman, o čemu svjedoči činjenica da je radio bez priključka na struju. Iz Turističke zajednice Općine Gradac rekli su nam kako novootvoreni hotel nema rješenje o kategorizaciji, bez čega posljedično nije ni mogao dobiti dozvolu za rad.

Prijava gostiju

– Ovo je prvi slučaj da se u općini zatvara hotel, a situacija je nezgodna jer smo usred turističke sezone. Osoblje hotela nas je prvi put kontaktiralo prije dva tjedna, kada su od nas tražili liste za prijavu turista. Nismo im to mogli dati bez rješenja o kategorizaciji nadležnog ministarstva, pa smo morali odbiti – kaže Davor Andrijašević, direktor TZ Gradac.

Na naše pitanje znači li to da nijedan gost nije prijavljen da je boravio u tom hotelu, kaže kako nisu sigurni je li vlasnik hotela ipak prijavljivao svoje goste na neki drugi način, a ne preko hotela.

13 komentara

 1. Gdje je ona dalmatinka da nam malo ovo prokomentira?

  Like(3)Dislike(0)
 2. Nema kad komentirat, jebe je CARINA!

  Like(2)Dislike(2)
 3. Ona je cistila hotel sad je visak radne snage. Aj ti dalmatinka kuci sad ce brzo kojunjđuša sazdrijat pa beri ili trgaj kako ti drago

  Like(2)Dislike(0)
 4. Marko Kraljevic mislii bez mita radit. Aaaaa ne moze moj Marko tribas prije “tamo” dobro podmazat ako mislis sebi dobro. To doli su jos uvik partizani na vlasti a znas kako sa njima daj im sve a tebi sta ostane

  Like(5)Dislike(0)
 5. Dalmatinka dalmatinka disi sada

  Like(0)Dislike(0)
 6. Sta di sam kerovi ercegovacki pa samo u gradcu ima tri puta vise hotela nego u ciloj erceg bosni a selendra…i ovaj kraljevic vlasnik ovog hotela je iz listice danas Sirokog briga vjerojatno ercegovacki ratni profiter..a vama nista nije sveto i nikakve zakone ne postivate

  Like(4)Dislike(7)
 7. Eto vi svi od reda postenjacine,uh!
  Odakle Ere da na moru ima hotel?Bas cudno!Mozda i ti radis u nekog hercegovca?

  Like(2)Dislike(2)
 8. Dalmatinka je ga seres!!
  Al su Hercegovci na didovini radili kuce i hotele, prodali vi linčine svoju didovinu pa vam sad krivo kad je nestalo para!!
  Onda vam svi krivi!!

  Like(3)Dislike(0)
 9. Dalmatinka ne seri.

  Like(2)Dislike(1)
 10. Dalmatinka previse sere

  Like(0)Dislike(0)
 11. Da nebi hercegovine sada bi se kupali u italiji

  Like(2)Dislike(0)
 12. Dalmatinko,idemo voditi ljubav a ne komentare

  Like(0)Dislike(0)
 13. Dalmatinka nije iz Dalmacije nego je to komentator iz drugog dijela koji nema veze sa Hrvatskom ni Hrvatima. Ne budite naivni pravi Dalmatinci su samo Hrvati kao i Hercegovci i nista vise ni manje…

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.