Spoj Dalmacije i Slavonije oduševio Hercegovinu u Bobanovoj Dragi

Kod zvonika-kapelice sv. Ilije Proraka u Bobanovoj Dragi u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići a u Kulturnom ljetu u župi Gorica-Sovići bilo je doista prekrasno u subotu 18. srpnja 2015. Glumac Splitskog HNK Trpimir Jurkić odličnim je nastupom oduševio velebrojne Bobanjarke i Bobanjare i njihove goste izvrsnom interpretacijom Raosovih tekstova uz gitaru i dalmatinske šansone. Pod Raosovim zvijezdama izmamilo je veliki pljesak nazočnih i oduševilo sve od mlada do stara.

Gangaške skupine iz Tomislavgrada, Prološca, Posušja i Gruda uveličali su ovu veličanstvenu večer. Svestrani umjetnik i dokazani čuvar narodnoga blaga u našem podneblju Tomislav Kovač Strukić zaguslio je i zadiplio kako i priliči za domaće uši na gromoglasno oduševljenje prisutnih! A na kraju su sve začinili slavonski tamburaši Veličke legende iz Velike koji su stigli u Bobanmovu Dragu sa svojim načelnikom Vladom Bobanom koji je podrijetlom iz Bobana.

Program je vodio Marko Čuljak. Voditelj je zahvalio svim sponzorima, a posebice se prisjetio dugogodišnje glavne osobe, kad je u pitanju proslava sv. Ilije u Bobanovoj Dragi i kulturni događaj koji je vezan uz ovu svetkovinu, pokojnoga Željke Bobana Jefte. Zahvalio je Jefti za sve što je učinio.

Nakon predstave uz tamburaše uživalo se u domaćim delicijama koje su pripremile Bobanjarke i Bobanjari. Tamburalo se, gangalo, guslilo i diplilo do duboku u noć.

Program Kulturnog ljeta u župi Gorica-Sovići se nastavlja u petak 24. srpnja 2015. u Gorici pod kostilama ispred stare kapele kad će biti predstavljanje života i rada književnika Stjepana Čuića.

bobanova draga 1 bobanova draga 2 bobanova draga 3

Bratovština sv. Stjepana Gorica – Sovići

1 komentar

  1. nisu sve prikazali bilo je tu svašta i otimačine i prigovaranja

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.