Sport klub i HRT onemogućili praćenje košarkaške utakmice Hrvatska-Španjolska

Na temelju službenog zahtjeva Sport Kluba i HRT-a, prinuđeni smo zatamniti prijenos košarkaške utakmice Europskog prvenstva u košarci između Hrvatske i Španjolske na kanalu HTV 2 od 16.35 sati u HOME.TV ponudi.

Naime, prava emitiranja Europskog prvenstva u košarci za područje BiH ima United Media, tako da prvenstvo prenosi isključivo – Sport Klub. Unatoč nastojanjima pojedinih TV kuća u BiH da na vrijeme otkupe prava reemitiranja od United Media-e, ponudu do sada nisu dobili.

Predviđajući kako će doći do ovakve situacije u kojoj je još jednom postalo očito da je HT ERONET  kao i većina ostalih operatera u BiH talac nelojalne konkurencije i šutnje nadležnih tijela, putem AKOP-a još ranije upućena je službena žalba FIBA-i, Košarkaškom savezu BiH i RAK-u, u kojoj upozoravamo na status monopola od strane United Medije za prijenos Europskog prvenstva u košarci.

Nažalost, službeni odgovor još nismo zaprimili.

U međuvremenu, od HRT-a smo dobili zahtjev za zatamnjenjem sadržaja, koji nas je prinudio na ovakav potez, ucjenjujući nas uskraćivanjem dozvole za reemitiranje HTV kanala unutar HOME.TV ponude.

Ovim putem se ispričavamo svim našim korisnicima zbog situacije na koju nismo u mogućnosti utjecati, a koja je, očito, još jedna dobro osmišljena igra koja jamči potpuni monopol nad atraktivnim sportskim sadržajima, ne ostavljajući nikakvu mogućnost adekvatnog odgovora s druge strane.

Ovim putem pozivamo i nadležne državne institucije da konačno donesu odluke koje će onemogućiti ovakav vid diskriminacije BiH građana od strane United Media grupacije (Telemach i Sport Klub).

10 komentara

 1. Neka neka lopovi eronetski dabogda propali… A MI IMAMO SIGNAL SA BIOKOVaaa

  Like(5)Dislike(1)
 2. Smijesno pa moze se gledati nesto drugo

  Like(0)Dislike(1)
 3. Ma nije problem sto su zamračili, već što nema Sport Kluba, a ostali imaju

  Like(1)Dislike(0)
 4. na sport klubu su neke bezvezne utakmice a na HOMU možemo gledati svjetsku klasu voždovac, inter zaprešić, sutjesku, čelik i sl.

  Like(4)Dislike(0)
 5. Sve od svojih para.Bravo za Eronet.

  Like(2)Dislike(0)
 6. Ma jadno od HOME TV kako nemaju SportClub u ponudi a tu su i Primera i Premiership, a ostali operateri imaju.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Pa dragi naši Eronetovci, izvalite lovu,platite za uslugu emitiranja Sport kluba kao što i mi vama plaćamo sve živo pa nećete imat nikakvih problema sa zamračivanjem slike.

  Like(2)Dislike(0)
 8. Jedva čekam da Eronet dobije konkurenciju, na hrvatskom području. Isti dan prelazim kod novog operatera, dosta je bilo pljačkanja naroda od strane Eroneta. Usluga najgora, cijene najskuplje.

  Like(3)Dislike(1)
 9. Plati pa se rugaj,a ne kmečite. Vi nas je…. godinama pa može neko i vas.

  Like(1)Dislike(0)
 10. Max tv se moze dobiti,samo treba HR OSOBNA A MOZE SA OVIM OVDJE PREBIVALISTEM. Ja čekam istek ugovora

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.