Spremni smo reagirati: EUFOR upozorio političare u BiH

EUFOR je upozorio sve političare u Bosni i Hercegovini da je spreman reagirati u kratkom vremenskom roku ukoliko primijeti i najmanje naznake da bi moglo biti novih sukoba.

Ovako glasi upozorenje EUFOR-a za političke lidere u BiH, zbog rastuće zabrinutosti za povijesno nestabilnu regiju Balkana, koja je ovih dana itekako izražena, prenosi “USNews”.

“Mnogo toga je postignuto na ovim prostorima i ne smije biti ponovno izgubljeno . Još uvijek postoje neke EUFOR-ove trupe u BiH, ali neću se dvoumiti niti jednoga trenutka ukoliko bude potrebno pozvati rezervne snage za intervenciju”, kazao je general Anton Valdner, nakon preuzimanja zapovjedništva nad EUFOR-ovim trupama u BiH.

On dodaje i da politički lideri u Bosni i Hercegovini imaju veliku moć u svojim rukama, zbog čega ih je upozorio.

Novi šef operacija EUFOR-a general james Everard tvrdi da postoje “vanjski utjecaji koji su mogući izazov na zapadnom Balkanu i u BiH”.

Njih dvojica su istaknuli i zabrinutost zbog “sve većega ruskoga utjecaja na području Balkana, kao i obnovljenim sukobima između Srbije i Kosova te rastućim tenzijama u Makedoniji i Crnoj Gori”, prenose Nezavisne novine.

7 komentara

 1. Mozete pokusati. Al ako neko pokusa kao Nemci neka dobro zna da ga ovde cekaju TITOVI ARTILERCI

  Like(0)Dislike(3)
 2. Hahahahah. Nauči pisat. Artiljerci se piše, a ne artilerci. A ako dođe EUFOR i UN nikakvi Titovci neće ih zaustaviti.

  Like(2)Dislike(0)
 3. Ajde hablecine i jedni i drugi. Ako se ocemo rokat, rokat cemo se. Ako se oni ukljuce moremo i nji.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Hahaahaha. Pepe najjaci si??

  Like(2)Dislike(0)
 5. sad mogu političari ratovati i oni koji su se obogatili ratom a ostali sitni narod nije glup da uzme oružje u ruke

  Like(2)Dislike(0)
 6. Esfor ce reagirat oce ko i devedeseti jebe se njima za malo budala u bih.nego svi vamo u minken ima evra i posla ko u prici a budale nek se gonjaju i prave praznu državu izgorila do ujutru dabogda.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Ima svi da izademo na demokratske izbore ali Oni ce vlast da nam kroje

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.