Središte Gruda nastavlja se uređivati

Na početku mandata aktualnog općinskog rukovodstva, jedan od ciljeva bio je pokrenuti radove u središtu općine Grude. Ipak, previše neprivatiziranih prostora dulje vrijeme kočilo je projekte, piše Večernji list BiH.

Rješavanje problema

Aktualni načelnik Ljubo Grizelj u jednom trenutku poručio je županijskom vodstvu: – Ako vi ne možete riješiti problem neprivatizirane imovine, pustite nas da ga riješimo.

U jednoj sinergiji obje razine vlasti pobrinule su se da se to pomakne s mrtve točke i da više strana u procesu bude zadovoljno. Nakon toga krenuli su prvi ozbiljniji radovi, što od Općine s jedne, što od privatnog kapitala s druge strane. Već danas središte Gruda izgleda puno ljepše, a radovi i dalje traju. Grude uskoro dobivaju veliko parkiralište, iznad stare duhanske stanice, a radovi se izvode naveliko. Jučer smo zatekli radnike na djelu, a oni s optimizmom gledaju na ovo parkiralište jer će zahvaljujući njemu Grude dobiti i više prostora u središtu, a u dogledno vrijeme lakše će biti izgraditi i obilaznu ulicu. Osim toga, ispod stare duhanske stanice u tijeku je izgradnja gradske tržnice.

U onim ratnim i poslijeratnim vremenima Grude su imale sadržajno bogatu i dinamičnu tržnicu, a očekuje se da će nakon završetka aktualnih radova i nova biti jednako kvalitetna kao ona koja je djelovala u jednom drugom vremenu.

Zanimanje za nova ulaganja

Na radnom mjestu zatekli smo djelatnike poduzeća Mrvelji koje je na natječaju dobilo posao vrijedan 69.700,94 KM. Također, kreću radovi i u Ulici viteza Ranka Bobana i u Parku hrvatskih velikana. – Naglasak je na parkiralištu, na uređenju platoa na samom početku ceste za malu gradsku tržnicu i uređenju nogostupa s desne strane ulice. Uredit ćemo desnu stranu, gledano iz smjera Mostara, a plan je da se obloži u kamen kao lijeva strana, a zapadna ivica parka također će biti u kamenu.

Planiraju se i određeni radovi u samom parku, tako da bi ta ulica postala jedinstvena cjelina, uređena i s jedne i s druge strane, govori nam grudski načelnik Ljubo Grizelj. Radovi u Grudama nastavljaju ići svojim tijekom. Središte Gruda poprima obrise kakve zaslužuje imati, a projekti će se nastaviti. Postoji još neprivatizirane imovine koja će se rješavati u vremenu koje predstoji, a, navodno već ima zainteresiranih za nova ulaganja u središtu općine Grude, ali i na drugim lokacijama koje zanimaju investitore. Prvenstveno, tu se misli na Gospodarsku zonu Pogana Vlaka – Poljanice koja će u vremenu koje slijedi biti novi vjetar u leđa grudskom gospodarstvu, jednom od najstabilnijih u državi.

gradovi1_nnn_bih_02082016 gradovi2_nnn_bih_02082016 gradovi3_nnn_bih_02082016

19 komentara

 1. Bitno je da je juzna obilaznica zavrsena u ovom mandatu.

  Like(10)Dislike(4)
 2. Daj vise i vi i obilaznica,nebi bogami da ste New York pa vam treba toliko,bagro jedna!!!

  Like(11)Dislike(4)
 3. Jake investicije dvi kave

  Like(3)Dislike(2)
 4. ove bi godine i dica mogla imat besplatne knjige i vozne karte za jedan misec dok prođu izbori

  Like(8)Dislike(2)
 5. Ma grude su uvik bile zabacena vukojebina a tako ce uvik
  I biti.To vi zovete grad.haahahahhaha.

  Like(3)Dislike(11)
 6. Ljubo odlazi

  Like(3)Dislike(10)
 7. Hocemo li dobiti bar jos jedan semafor?….a ne da govore;ma znas,lako je doci u Grude,odmah na prvom semaforu si u gradu a na drugom vec u Imotskom???

  Like(9)Dislike(2)
 8. Samo neka se radi, nazalost dinamika radova je prespora. Parkiranje osobnih vozila po nogostupima je veliki problem i ruglo Gruda, pogotovo kada dodje rodbina iz Hr i Njemacke.

  Like(7)Dislike(0)
 9. Vratit će nešto Emil

  Like(1)Dislike(1)
 10. Triba nji ko Perkovića i Mustača svakako su svi komunisti kaže druže direktore i mrtva leti

  Like(0)Dislike(1)
 11. ija sam otiša eto vam tamo

  Like(3)Dislike(2)
 12. Grude leglo komunista titini već skoro 70 godina !

  Probudi te se, alooo!

  Like(0)Dislike(1)
 13. Ljubo de na sljedećim izborima reci kako si riješio neprivatiziranu imovinu da se zna.
  Dirni u Hotel paš vidit

  Like(3)Dislike(2)
 14. LJubo Grizelj pogoduje krupnom kapitalu.Kako smije dirati u prostore duvanjske stanice a da nije rješena privatizacija.Kad tad odgovarat će.

  Like(2)Dislike(2)
 15. Bravo. Nek se gradi. Hvala svima. Blagoslovio Vas Bog.

  Like(3)Dislike(0)
 16. KAKAV HOTEL TO NEMOZE RJESIT AKO NEMA JAKO JAAAKO PUNO NOVCA A AKO JE MUDO NEK TAKNE A NIJE SIGURNO JER SAMO BLEJE PUNO O HOTELU A NITKO NESMI DA DIRA HAHAHAHAHAHA

  Like(0)Dislike(2)
 17. Hotel je vec prodan!!!!

  Like(2)Dislike(0)
 18. Bravo samo neka se radi, ne moze biti gore nego sto je sada.
  Samo naprid, Ljubo pokrenuo si Grude.

  Like(3)Dislike(0)
 19. Ljubo vam nije kriv,sto su vaši tkz.ugledni Grutski ugostitelji napravili pustoš i ruglo u srid Gruda od hotela a o pljački opreme i ostalog da i ne govorim!!! Nego Ljubo spasi sta se spasid da.

  Like(6)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.