Srednjoškolca pretukli, zavezali za auto i vukli po asfaltu

Srednjoškolac Bogdan Rakić (18) brutalno je pretučen u Tesliću i liječnici se još bore za njegov život.

Napad koji je šokirao Teslić dogodio se u noći između 1. i 2. studenoga, kada su mu napadači ošišali obrve, dugu kosu i bradu, a zatim ga najvjerojatnije automobilom vukli po asfaltu.

Tom prilikom zadobio je veoma teške ozljede glave i još se oporavlja u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Bogdanova majka Roberta Glancer rekla je za „EuroBlic“ da, iako je prošlo skoro deset dana od napada, od policije još ništa nije dobila.

– Bogdan je tu večer oko 19.30 sati izašao s prijateljima iz kuće, a rekao je da će doći kod djeda do najkasnije 23 sata. Oko 22 sata pozdravio se s prijateljima i krenuo prema djedovoj kući koja je udaljena oko 50 metara i tu je nestao – ispričala je Glancerova.

Ona kaže da je između 3 i 3.30 sati netko pozvonio na ulazna vrata, a kada je otvorila ostala je šokirana.

– Zaledila sam se kada sam ga vidjela. Bio je potpuno gol i sav blatnjav i krvav. Netko mu je ošišao i kosu i bradu i samo je pao preko mene.

Pomogla sam mu da se opere, a kada sam ga pitala što se dogodilo rekao mi je da nije bitno i da mu pomognem da legne spavati. S jedne strane tijela bio je sav izgreban od čela pa do nogu. Vukli su ga po asfaltu, pretpostavljam autom – rekla je Roberta.

Kaže da od stresa nije znala što da radi i da nije zvala Hitnu pomoć, već ga je oko sedam sati ujutro probudila i odvela u bolnicu u Tesliću, odakle su ga zatim poslali za Doboj.

– Nakon pregleda u Doboju upućen je u banjalučku bolnicu, gdje je po dolasku izgubio svijest i tri dana je bio u komi. Čula sam kako liječnici u Doboju kažu da ima izljev krvi u mozak i potres mozga. Ovih dana probudio se iz kome, ali i dalje nije dobro. Veoma teško priča i vidi se da trpi bolove – priča Bogdanova majka.

Prema njezinim riječima, odmah je to jutro sve prijavila policiji, ali se boji da netko pokušava to zataškati jer već deset dana nitko se službeno nije oglasio.

bogdan-rakic_teslic_premlacivanje2

– Po gradu kruže priče tko stoji iza napada, ali ne znam koliko je od toga istina. Ne znam ni gdje se dogodio napad, moguće je i da su ga odvukli negdje izvan Teslića – rekla je Glanceva.

Prema neslužbenim informacijama, policija istražuje ovaj slučaj i već je saslušala Bogdanovu majku, ali i prijatelje koji su tu večer bili s njim.

– Čeka se da doktori odobre da momka saslušaju inspektori i da vide poznaje li on napadače i tako ih što prije uhite – rekao je izvor blizak istrazi.

Policija

Glasnogovornica CJS Doboj, Ljerka Stanimirović, rekla je da su im ovaj slučaj prijavili liječnici Doma zdravlja u Tesliću.

– Obaviješteno je tužiteljstvo, a tužitelj je naredio da se poduzmu sve mjere kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj. Za sada ne možemo davati više informacija – istaknula je Stanimirovićeva.

Ozbiljno povrijeđen

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske navode da je Bogdan Rakić primljen 1. studenoga i prvo je hospitaliziran u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje i sutradan je premješten u Službu za neorokirugiju.

– Pacijent je primljen s dominantnim ozljedama glave, s krvarenjem unutar mozga i nagnječenjem mozga. Urađena je kontrolna CT snimka koja ukazuje na poboljšanje zdravstvenoga stanja. Pacijent je trenutno stabilno, ali su sve daljnje prognoze još uvijek preuranjene – rekla je načelnica Službe za neurokirurgiju Vesna Ivanišević.

fokus.ba

15 komentara

 1. Zalosno sta se desava… Jadni momak, a tu gamad zatvorit ih bez hrane i vode treba.

  Like(17)Dislike(1)
 2. Kao prvo nije ga vuklo sa autom a kao drugo da je tako lose nebi prica s materon kad je dosa kuci. Testiraj ga na neke droge a ne odma srat

  Like(0)Dislike(42)
 3. Za “a”otkud ti tako pametan znas sta mu je bilo?Zar je normalno da decka tako unakaze?Od sisanja do premlacivanja…Puno njih se drogira pa da dodju kuci neunakazeni…Nista nije razlog da ga ovako majka vidi..A tko nije majka-ne moze razumijeti…

  Like(16)Dislike(0)
 4. Ma kakav zatvor ljudi moji?pa to treba odmah žive na vatru zapalit.zatvor je za njih prelaka kazna.

  Like(13)Dislike(2)
 5. Treba striljat

  Like(7)Dislike(2)
 6. Ne molimo se Bogu!!! Djeca nam nemaju ni radne navike ni obveze! Djecu nam odgajaju i televizije i društvene mreže a mi slabo ili nikako! Nema kvalitetnih odnosa u obiteljima! Sve se svodi na formalnost! NEĆE NAM IH ČUVATI NI POLICIJA NI ZAKONI NI OVDJE NI BILO GDJE!!! Djeca ništa kriva nisu, MI SMO!!!
  Ne opravdavam ovaj vandalizam samo želim reći da iz kuće sve polazi i da moramo više raditi na djeci tj s djecom!

  Like(28)Dislike(2)
 7. zalosno

  Like(4)Dislike(0)
 8. Ovim triba od 3 do 20 god zatvora.a ne za konzumiranje alkohola.ides iz svatova svak je popija bar pivu i moze mu pokazat

  Like(2)Dislike(0)
 9. Sve to treba mokrim konopom, a zatim ih zatvorit neka trunu u zatvoru

  Like(6)Dislike(0)
 10. Zub za zub

  Like(3)Dislike(1)
 11. Dabogda se i tim desolo isti ako nista nekag bog kazni jasam majka koje budale nebi cekala policiju nego ja bi uzela stvari u svoje ruke nebi iji zalila

  Like(2)Dislike(1)
 12. Zalosno, sta zatvor tu im dobro vec sto put gore izmlatit i u zatvoru radit ko magarac nek kopa brdo sramota, sta rade te vlasti domalo pusti nek idalje to cine

  Like(1)Dislike(0)
 13. Strašno nemogu vjerovati da se to događa ,dokle smo došli na dno,dna.

  Like(1)Dislike(0)
 14. Jedino brza akcija i pronalazak tih monstruma može utjecat da se takve i dlične stvari ne ponove.Ali poznavajući rad naše policije.ZABORAVI.jadni mladić

  Like(1)Dislike(0)
 15. Oko za oko zub za zub pravi je sud !!!

  Like(3)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.