Srednjoškolci iz Gruda odnijeli pobjedu u ‘Modeliranju mostova’ (FOTO) 

Na Građevinskog fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je „Modeliranje mostova“ koje četvrtu godinu za redom organizira Međunarodna udruga studenata građevinarstva IACES Mostar u suradnji sa Studentskim zborom Građevinskog fakulteta.

Od devet srednjih škola koje su sudjelovale, pobjedu je odnijela Srednja škola Antun Branko Šimić iz Gruda. Drugo mjesto je zauzela Srednja škola Stolac dok je treća bila Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

„Za ovo natjecanje se nismo posebno pripremali. Drago mi je što smo pobijedili i što smo baš nas trojica odabrani da predstavljamo svoju školu“, rekao je Jure Barić, jedan od trojice pobjednika iz Srednje škole Antun Branko Šimić Grude.

Sudionike i njihove profesore su pozdravili prof. dr. sc. Ivan Lovrić, dekan Građevinskog fakulteta, dipl. ing. građ. Mario Jurišić te Monika Mlakić, potpredsjednica Studentskog zbora Građevinskog fakulteta i Martina Soldo, predsjednica IACES Mostar koja je objasnila pravila natjecanja.

Materijal za izradu mostova su ove godine bili štapići za ražnjiće te su natjecatelji imali 90 minuta za izradu mosta. Kriteriji koji su se ocjenjivali su izgled i nosivost mosta, a bodovi su se gubili na dodatnom vremenu i materijalu.

Udruga IACES je zadovoljna natjecanjem jer je sve bilo po planu.

„Sve je proteklo u najboljem redu. Pobjednici su oduševljeni nagradama jer su dobili veliki asortiman nagrada koji je najbogatiji do sad. Nikakvih problema nije bilo sa samim modeliranjem mostova jer su svi uspjeli napraviti most. Bilo je lijepih modela, vidi se da učenici imaju stila i osjećaja“, kazala je predsjednica IACES-a Mostar Martina Soldo te dodala da se zahvaljuje na podršci Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru.

Škole koje su se natjecale su:

 1. Mjesto: Srednja škola Antun Branko Šimić Grude
 2. Mjesto: Srednja škola Stolac
 3. Mjesto: Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg
 4. Mjesto: Srednja škola fra Slavko Barbarić Čitluk
 5. Mjesto: Gimnazija Ljubuški
 6. Mjesto: Gimnazija fra Grge Martića Posušje
 7. Mjesto: Gimnazija fra Grge Martića Mostar
 8. rednja škola Prozor
 9. Gimanazija Mostar

Treci.ba

6 komentara

 1. Svaka cast,ovo je uspjeh tako treba.

  Like(13)Dislike(0)
 2. E je neki uspjeh,modeliranje mostova,jaka aktivnost

  Like(1)Dislike(11)
 3. Nu Jure kralja

  Like(4)Dislike(0)
 4. moraju osvojit kad ce svi zivit pod mostom najbolje za sebe prave 🙂

  Like(0)Dislike(7)
 5. Svaka cast

  Like(1)Dislike(0)
 6. Bravooo Bećko i ostali momci??

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.