SSŠ Posušje: opremljen kabinet za kuhare (FOTO)

U Srednjoj strukovnoj školi Posušje ovaj tjedan je otvoren novi kabinet, kabinet za kuharstvo koji će učenicima koji se obrazuju za kuhare omogućiti praksu unutar same škole.

„Kabinet je dobro opremljen, a pružit će našim učenicima kuharima mogućnost da unutar škole osjete pravi rad, uz stalno nadgledanje profesora. Učenici će moći samostalno odrađivati zadatke. Kabinet će zasigurno pripomoći u unapređenju odgojno-obrazovnog programa za zanimanje kuhar i pružit će mogućnost učenicima da steknu potrebne vještine, znanje i navike“, priopćeno je Srednje strukovne škole.

U dogovoru s lokalnim restoranima učenicima koji se obrazuju za kuhare i konobare je omogućena praksa. Međutim, zbog velikih vlastitih obveza ugostitelji ne mogu dovoljno posvetiti pažnje učenicima na praksi, a za kvalitetan kadar je svakako potrebno puno više prakse. Stoga kabinet u prostorijama škole se nametnuo kao dobro rješenje za ovaj problem.

Iz Srednje strukovne škole napominju da realizacija ovog projekta nikako ne bi bila moguća bez suradnika i donatora, a to su tvrtka Meggle d.o.o., koja je opremila kompletnu kuhinju i cijeli ambijent bivše učionice učinila izvrsnim kabinetom kuharstva; tvrtki Markota d.o.o. na odličnim Končar uređajima; Supermarketu Divna i Prodajnom centru Oli na svim potrebnim elementima koji su glavni za rad učenika kuhara.

„Zahvaljujući našim sponzorima tvrtki Meggle d.o.o. i Općini Posušje kabinet kuharstva u četvrtak 30. ožujka prilikom samog svečanog otvorenja, poslužio je svrsi, pa su naši vrijedni učenici kuhari i njihovi mentori svojim delicijama počastili sve naše goste, koji su bili i dio manifestacije “Dani hrvatskog jezika”“, kazali su u Srednjoj strukovnoj školi Posušje. Posebna zahvala ide učenicima kuharima i učenicima konobarima te njihovim mentorima Slavki Lucoviću i Frani Grbeši na svom uloženom trudu koji je obogatio predobru trpezu.

U Srednjoj strukovnoj školi Posušje se intezivno radi na projektima kojima se želi mijenjati i otvarati nove mogućnosti. Ravnatelj i djelatnici intezivno rade na realizaciji, a uspostavljanje dobre suradnje s lokalnom zajednicom i šire, omogućuje i dobre rezultate tih projekata.

8 komentara

 1. Konačno nešto petno u školi bravo Posušjaci i sponzori svaka čast.

  Like(4)Dislike(0)
 2. Udbaska posl da zavrse za kuvare pa idju za Njemacku…Jadna dica!!!

  Like(0)Dislike(2)
 3. Bravo za Posusje

  Like(1)Dislike(0)
 4. Svaka čast pokretačima projekta i donatorima koji su to omagućili provesti.Sigurno će generacije koje iziđu biti spremnije na tržištu rada inače defictarnog zanimanja.Još jednom čestitke svima na uspješnom projektu.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Kakav je to projekt.To je izgon hrvata

  Like(0)Dislike(2)
 6. Kuhar sam. A to je najgore zanimanje ako ne volis i ako volis u nasim prcvarama ti se zgadi. Zato dica ucite jezik ne njemacki nego engleski,ako to volite i idite vani izucit posao,ali ne u DE jer su to vece prcvare nego u nas.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Remi nekti onda kuva baba Manda.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Sve je lipo ako ima podlogu i svaka skola je ok
  Non stop prica o zonama al gospodo dovedite dostojanstvene poduzetnike koji ce platiti rad da se moze normalno zivit a zone djelite daba ima brda koliko ocete nemojte na tome zaradivati i krasti onda ce doci sve na svoje.
  Ponhdite Grafotisku dabe zemlju vodu i papirlogiju ubrzanu da nas malo usreci . Nek covik zakulici koliko oce da i mi posusaci imamo osmijeh ko Grafotiskovi rasnici

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.