State Department: BiH je prijetnja Americi, Sarajevo leglo terorizma

Zbog prijetnje terorizmom i pranja novca, koje je povezano s trgovinom narkoticima, State department je proglasio BiH zemljom s visokim razinom prijetnje za SAD i interese američke vlade.

U najnovijem izvještaju o stanju sigurnosti u BiH, State department je ocijenio da su Sarajevo i BiH visokorizična lokacija, posebno ističući prijetnju od terorizma koja je, kako navode, u visokoj mjeri prisutna.

U izvještaju se navodi da je tijekom rata od 1992. do 1995. godine u BiH doputovao veliki broj islamskih boraca kako bi lokalnim muslimanima pomogli u obrani, da ih je nekoliko stotina još aktivno u fundamentalističkim islamskim organizacijama, te da u velikoj mjeri utiču na određene segmente života muslimana u BiH.

Procjenjuje se da su tijekom nekoliko posljednjih godina mnogi građani BiH otputovali na ratišta u Siriji i Iraku, navodi “Dnevni avaz”.

Izvještaj State departmenta pokazuje da se BiH nalazi na listi zemalja koje predstavljaju glavne centre za pranje novca i trgovine narkoticima.

State4 department je iz regije na popis uvrstio BiH, Srbiju i Albaniju kao zemlje kod kojih postoje znatni iznosi novca od trgovine narkoticima ili novca stečenog u drugim vrstama kriminala, prenosi Srna.

4 komentara

 1. Nije ni čudo vidite tko nas vodi to je ta draganiva Bosna i Hercegovina sve sređena preko veze i vezica.
  Koliko su navini oni misle da to nitko ne vidi.
  Što se radi daragan i njegova ekipa upravo ovo i želio prvo kriminal i korupcija pa onda traži veze i vezice u svim institucijama su njihovi ljudi.

  Like(1)Dislike(1)
 2. State Department je jedini krivac za to oni su ih i proizveli a i dan danas ih proizvode

  Like(0)Dislike(0)
 3. To je istina vehabije i islamisti slobodno se krecu po sarajevu

  Like(0)Dislike(1)
 4. sarajevo je nekada bio grad.
  Sada je obični mudjedinistan i sranje od grada.

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.