Stipe Filipović otkriva glavne trendove predstavljene na najpoznatijem sajmu za frizere u Londonu (FOTO)

Salon International je svojim programom seminara i ove godine opravdao status najboljeg sajma za frizere. Na njemu ste mogli vidjeti, testirati i kupiti neke od najpoznatijih brandova u svijetu frizura, ali i upoznati se s trendovima koje su predstavili najpoznatija imena iz svijeta frizera.

Što se tiče izložbenog dijela, ove godine su osjetno dominirali štandovi s kozmetikom za muškarce. Izlagači su na kojekakve načine pokušavali privući pažnju posjetitelja. Uz HJ Stage, Salon Live i Salon Seminara najviše pažnje je privlačila British Hairdressing Awards Gallery kojoj je sponzor Schwarzkopf Professional, koji je iskoristio priliku i upravo na sajmu predstavio prve boje za posvjetljivanje sa integriranom fiber bond tehnologijom.

sajam-muskarci sajam-muskarci3 sajam-muskarci4 sajam2 sajam6

Kada su u pitanju trendovi i diktati koje su nam postali svjetski priznati frizeri, na neki način nam stižu 90-e. Upravo će stepenasto šišana kosa vladati scenom. Siva boja je i dalje prisutna, međutim bakrena je još više prisutnija. Pletenice su i dalje popularne, najčešće rađene neklasično.

sajam-pletenice

Iako potpuno neočekivano, tamno smeđa boja se često mogla vidjeti u mnogim  kolekcijama.
Prepoznatljive ravne linije Sassoona i težina na šiškama je zamijenjena s jako mekanim linijama. 2017. godina će ostati zapamćena po tom što je Sasson ravne rezove zamijenio deep point cutom. Uz prepoznatljivu hladnu Sassoon boju, kolekcijom su vladale i crno-smeđe nijanse.

sassoon-live1

Kreativci Tony&Guy već nekoliko godina uzastopno sve prisutne oduševljavaju s prezentacijom, a ove su briljirali kao nikada do sada. Kolekcijom prevladavaju pastelne nijanse, još uvijek je prisutna i siva koja je upotpunjena često sa žutom bojom. Kosa je šišana s jako puno diskonekcija i različitih dužina koje čine savršenu teksturu.

tg-3 tg-4 tg-5

Patrick Cameron poručuje da dugu kosu upotpunimo messy lookom. Puštena, podignuta ili polupodignuta, frizura s prizvukom 90-ih godina i s puno volumena je ono na što on stavlja naglasak narednu sezonu.

patrick-c-1 patrick-c-3

Akin Koniz iz akademije Hob, frizer koji je nekoliko puta proglašavan frizerom godine predstavio je kolekciju kojom prevladavaju bakrena i tamno smeđa boja kose. Kada je u pitanju šišanje, ovaj stručnjak nam predlaže jako mekano šišanje s puno teksture.

hob2

Za MODAMO.info piše Stipe Filipović
Foto: Stipe Filipović

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.