Stipe Filipović predstavlja editorijal kojim na kreativan način podiže svijest o zlostavljanju životinja

Priznati bh. frizer Stipe Filipović je kroz novu kampanju nazvanu ‘Bestiae’ svojim radom pozornost usmjerio na sve češće zlostavljanje životinja u modnoj i beauty industriji te ukazao da možemo stvoriti prekrasne proizvode koji udovoljavaju ljudskim potrebama bez nužnosti zloupotrebe potreba koje životinja ima.

Kao veliki ljubitelj životinja, odučio je uložiti iznimnu količinu kreativnosti, vremena, strpljenja i znanja u kreiranje kampanje koja će glasno upozoriti na loše postupanje prema životinjama. Naime, skupljajući životinjske ostatke, među kojima su njihovo perje, vuna i krzno, Stipe je pero po pero, dlaku po dlaku pripremao ‘novu kosu’ koju su dobili njegovi modeli u editorijalu kojeg donosimo u nastavku. Dodavši tome da je perje, dlaku i krzno dodatno prao i bojao, jasno je koja količina truda, rada i strpljenja stoji iza prikazanih fotografija.

Kako nam je Stipe otkrio, proces skupljanja materijala je trajao tri godine. Toliko je vremena bilo potrebno njegovom kolegi Marku da češljanjem mačke skupi dovoljno dlake, a jednako izazovno je bilo skupiti perje od gusaka ili ovčju vunu, koju je Stipe kupio kod jedne bake primjetivši je na putu od Sarajeva prema doma. Naime, baka je stajala pored ceste i plela čarape. Proces nanošenja ove neobične nove kose na modele je trajalo par sati, a priprema za svaku frizuru je trajala mjesecima.

Dakle, kako izgleda kada se modeli uistinu ‘okite’ životinjskim perjem i dlakom, pogledajte u iznimno neobičnom i kreativnom editorijalu u potpisu Stipe Filipovića.

 

Producer and Hair: Stipe Filipović
Hair asistant: Anđa Zorić
Make-up: Seka Kožul
Models: Marko Radoja, Ivan Matić, Anđa Marić, Sarah Ivanković, Josip Tabak
Photographer: Karmen Pozni
Retuching: Nina Mašić – Lizdek

Modamo.info