Stipe Filipović vam otkriva koji su frizerski trendovi predstavljeni u Londonu (FOTO)

Još jedna frizerska poslastica je iza nas. Salon International zasigurno je najveće okupljalište frizera koji žele uhvatiti korak s trendovima u svijetu kose u pravo vrijeme. I ove godine, iz cijelog svijeta se okupilo mnoštvo kreativaca, točnije frizera koji su stigli da potaknu svoju inovativnost koje su uvijek gladni.

Puno izlagača, seminara, savjeta, druženja, posjetitelja, razmjena iskustava, prijateljskih druženja i novih poznanstava se odvijalo na Salon Internacional. Na sajmu se moglo vidjeti mnoštvo zanimljivog sadržaja. Užitak je bio gledati kako se ručno izrađuju četke za kosu, za oko nam je zapeo i zanimljiv štand napravljen od paleta, a posjetitelji koji su bili na sajmu su mogli i izbijeliti zube.

sajamizradacetki1

sajamstand

sajam21

sajam5

sajam

Bilo da je riječ o dugoj ili kratkoj kosi, dosta izlagača predlaže hladne nijanse boje kose, nosi se “ne-boja.” Siva boja je ono što će dominirati ovom sezonom. Mat kosa sa ispranim karakterima, koji se prelijevaju iz jedne nijanse u drugu s jako puno graduacija diskonekcija i “zaboravljeno” odrezanih pramenova kose. Kroz kolekcije se provlači i duga dužina kose koja je najčešće slagana u nemarne pundže ili pada slobodno niz tijelo.

sajam1

No, krenimo redom!

Velikani poput Sassoona su ostali dosljedni sebi, preciznost i geometriju kakvu samo oni znaju napraviti predlažu i za sljedeću sezonu. Kolekcijom vlada isprana bijela boja s naglašenim anđeoskim izgledom.

Tony&Guy

Kreativci T&G nekoliko godina uzastopno sveprisutne oduševljavaju s teksturom. Kolekcijom prevladavaju pastelne isprane boje. Kosa je šišana s jako puno diskonekcija i različitih dužina koje čine savršenu teksturu.

tg

tg1

tg2

Patrick Cameron preporučuje da nam šezdesete pokucaju na vrata, otvorimo im vrata širom i poželimo dobrodošlicu. Kosa je slagana u visoke pundže s jako puno volumena, a bilo da je zaglađena ili opuštena, frizura mora izgledati neodoljivo.

Emma4b

Emma4a

Emma3a

Iznenađenje ovoga puta nam je priredio Akin Koniz iz akademije Hob, frizer koji je nekoliko puta proglašen frizerom godine. Kolekcijom prevladavaju isprane pastelne nijanse boje lavande, starog srebra te boja breskve. Kada je u pitanju šišanje, ovaj stručnjak nam predlaže kombinaciju strogih linija s jako mekanim linijama.

hob

hob2

Tekst i foto: Stipe Filipović
modamo.info

7 komentara

 1. Stipe ti si KRALJ

  Like(4)Dislike(3)
 2. Ma šta kralj, CAR!

  Like(3)Dislike(3)
 3. To Stipe kralju svaka čast!!

  Like(3)Dislike(2)
 4. ma sta kralj,ma sta car, on je kralj kraljeva i car careva!

  Like(3)Dislike(1)
 5. Stipe tebi cestitke za trud i rad ali kralj kraljeva je samo Isus Krist koji ti pomogao da dodjes do ovog sto jesi

  Like(2)Dislike(4)
 6. Je Isus nego ko. Isus mu dođe pomoć kad je gužva pa ošiša 2-3 tete i stavi im mini val.

  Like(2)Dislike(4)
 7. Niđe veze ovce za sisanje

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.