Stiže nam veliko zatopljenje i visoke temperature

Nakon hladne fronte koja je tijekom svibnja pogodila BiH, stiže prvi val vrućina. Tako se najavljuje porast temperatura koje bi već idući tjedan trebale ići i do 33 stupnja.

Meteorolozi upozoravaju kako će ljeto biti dugo s razdobljima toplinskih udara. Nisu isključene ni brojne alergijske reakcije i druge poteškoće prouzročene tim visokim temperaturama.

Anticiklona, koja je i zaslužna za stabilne vremenske prilike u većem dijelu Europe, tijekom ljetnih mjeseci širi se prema istoku, uspostavljajući južno visinsko strujanje.

Idući tjedan će biti sunčano i stabilno, a takvo vrijeme će alergičarima vrlo vjerojatno teško pasti. Najviše dnevne temperature kretat će se od 27 do 32, a u okolici Zenice, Banje Luke i Mostara mogu se očekivati i 33 °C.

Jutra će postajati sve toplija, temperature će se u Bosni kretati od 14 do 18 stupnjeva, a u Hercegovini od 17 do 21 °C. Takve temperature najavljuju se za iduća dva tjedna.

Inače, jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Prema temperaturama izmjerenim u osam sati Bjelašnica je s 4 stupnja bila najhladnija, a Mostar sa 22 najtopliji.

U Jajcu i Sarajevu je izmjereno 10 stupnjeva na Ivan Sedlu 11, Sokocu i Tuzli 12, Bihaću, Bugojnu, Sanskom Mostu 13, Banjoj Luci, Livnu, Prijedoru, Srebrenici, Zenici i Zvorniku 14, Gradačcu 15, Bijeljini i Doboju 16, Grudama 17, Trebinju 18 i Neumu 21, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.