Stiže velika promjena: Kiša, vjetar, čak i snijeg

U petak se očekuje prolazno naoblačenje s juga prema sjeveru zemlje. Lokalno može pasti kratkotrajno malo kiše, uglavnom u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6oC, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva. Dnevna temperatura od 18 do 23oC.

Nivo upozorenja meteoalarma je zeleno što znači da ne zahtijeva se posebno upozorenje.
Biometeorološke prilike će biti povoljne u većem dijelu dana, uz prohladno jutro i umjerene temperature. Poslije podne, pod uticajem nešto izraženije naoblake i blizine pogoršanja, moguće su poteškoće kod osjetljivih osoba. Opća slika će biti nešto lošija na jugu zemlje.

Za vikend nas također očekuje oblačno i nestabilno vrijeme

U subotu , 23. travnja u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne slabi pljuskovi u Hercegovini. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuju u cijeloj zemlji i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U nedjelju, 24. travnja, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Očekuje se između 5 i 25 litara padavina po metru kvadratnom. Poslije podne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine. Ujutro slabo jugo, a od sredine dana promjena smjera vjetra na sjever i sjeverozapad umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U ponedjeljak, 25. travnja u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine. Očekuje se između 10 i 35 litara padavina po metru kvadratnom.
Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu od 10 do 13°C.

U utorak , 26. travnja, slabe padavine prije podne u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U nizinama s kišom, a u višim područjima sa snijegom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 600 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga i tek krajem na istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu od 12 do 16°C

Bljesak.info

3 komentara

  1. Opet vatru triba spirivat

    Like(1)Dislike(0)
  2. E sra.. Taman mislio skidat gusjenice sa cmilja.

    Like(0)Dislike(1)
  3. Steta. Sad se nemohu ševit vani nad zvjezdicama

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.