Stižu novi propisi u prometu na cestama FBiH

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, povodom sve učestalijih tragičnih nesreća na cestama širom Federacije BiH, pokrenuo je inicijativu za izmjene i dopune propisa kojima će biti spriječeni ovakvi tragični događaji u Sarajevu i drugim gradovima na cestama Federacije Bosne i Hercegovine.

S ciljem pooštravanja kaznene politike za počinitelje kaznenih djela u prometu, ministar Čampara je uputio inicijativu Vladi Federacije BiH da Federalno ministarstvo pravde hitno pripremi i u proceduru uputi izmjene Kaznenog zakona Federacije BiH i Zakona o prekršajima u Federaciji BiH, kako bi se povećao minimum zakonom predviđenih kazni, kao i da se u slučaju neplaćanja propisane novčane kazne može izreći kazna zatvora.

Također je podržao aktivnosti koje se trenutno poduzimaju radi izmjena i dopuna Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putovima u BiH, sa nadom da će predložene izmjene i dopune doprinijeti značajnijem smanjenju broja prometnih nesreća i generalno povećati sigurnost na cestama u BiH i da se kao posebna mjera sigurnosti, predvidi i mogućnost trajnog oduzimanja vozačke dozvole osobama kojima je dva ili više puta izrečena kazna za upravljanje motornim vozilima pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga i onih koji učestalo krše druga prometna pravila.

Ministar Čampara je pozvao županijske skupštine da pristupe izmjenama propisa o nedozvoljenoj nabavci, držanju i nošenju oružja radi pooštravanja sankcija na način da se umjesto predviđenih propisanih kazni propišu oštrije kazne te da se minimalna propisana kazna propiše u duplom iznosu u odnosu na važeće propise.

Uz navedene inicijative, ministar je predložio rješenja u pogledu izmjena Zakona o kaznenom postupku FBiH, Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putovima u BiH, priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću FMUP-a.

Fena

5 komentara

 1. Nek se taj čampres napusi…..

  Like(5)Dislike(0)
 2. Neka obnove cestu ko da vozis po mokrim plocicama sada ospada kao da se oni trude kradete nas na svakom koraku

  Like(1)Dislike(0)
 3. Takozvani ministar drzi za glupane sve sudionike saobracaja,treba ga netko pitati kakve veze ima ostre kazne i to novcane s sigurnosti prometa iz njegova izlaganja moze se iscitati ljudi su postali divlje zivotinje ako zelis pregazit pjesaka jedna je cjena a za biciklistu ili auto s obitelji druga ,ovaj gospodin mora kazati gdje su nestali novci za nove trase cesta,tko boji ceste jednodnevnom bojom i za to je mrsno placen i ostala signalizacija i uposljavanje novog policiskog kadra a ne lupetati ovakve gluposti na racun onih koji sve ovo i placaju

  Like(4)Dislike(0)
 4. Naravno,neka ga popuse.Panduri glupi.

  Like(2)Dislike(0)
 5. Ma sta vam je cestu ne treba dirati ona je odlicna,a i izbori su prosli,krivi su svi vozaci i treba im debelo naplatit kazne.Koliko se ministri trude da smanje racune po restoranima sa1000 km na 999 km a vi to ne vidite zato je njima tesko,i ne mogu zaspat od razmisljanja kako naplatit putne troskove,na odvojeni zivot i slicno.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.