Što će biti s livanjskih 100.000 KM?

Iz Udruge građana ”Hrvatska žena” Livno još nitko nije kontaktirao Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine povodom vraćanja 100.000 maraka koje su dobili za projekt ”Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturne baštine”.

”Do ovog trenutka nije nas nitko kontaktirao u vezi s vraćanjem novca”, potvrdila je Dnevnom listu glasnogovornica Ministarstva civilnih poslova BiH  Zorica Rulj.

Radi se o sredstvima Vijeća ministara namijenjenih projektima kulture, a za koja je aplicirala nevjesta zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenice predsjednika HDZ-a BiH Borjane Krišto – Tihana Krželj.

Nakon što je Dnevni list objavio da su ponajviše sredstava Vijeća ministara dobile udruge i institucije usko vezane s HDZ-om BiH, a da je među njima i udruga Borjanine nevjeste, koja je ujedno i zastupnica HDZ-a BiH digla se velika bura u javnosti.

Udruga je novac htjela donirati Crkvi, no ona je to odbila.

Zbog negodovanja javnosti livanjski župnik fra Vinko Sičaja je odustao od 100.000 maraka, pa je dobio i pljesak vjernika. Otada je otvoreno pitanje kuda idu spomenuti novci.

”Prema svemu sudeći, UG Hrvatska žena Livno, koja je u međuvremenu promijenila predsjednicu, na računu sada ima novce koje samo može vratiti odakle su došli, jer je župnik odustao od projekta kojim su trebali opravdati sredstva”, piše Dnevni list.

3 komentara

  1. Uja vuk susu..

    Like(0)Dislike(0)
  2. MOzda su falcifikat cim ih nece!

    Like(0)Dislike(0)
  3. Izija vuk magare

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.