Što se dogodilo kobne večeri u Makarskoj? Drago je napustio tulum na plaži i više se nije vratio…

Zaseok Lug u općini Proložac zavijen je u crno. Iznenadna smrt njihova sumještanina, 32-godišnjeg Drage Metera koji se utopio u moru u Makarskoj, sve je ostavila u šoku.

U Lugu na svakom mjestu jecaji i nevjerica. Nitko nije bio voljan pričati, svi su šokirani onim što se dogodilo. Ugledna obitelj Milana i Tatjane-Bebe Meter vrlo je cijenjena u Prološcu.

Milan je voditelj i poznate klape ‘Proložac’, aktivan u svim akcijama u svom Lugu. A sin Drago je bio u službi vojnog policajca u Zagrebu, primjeran i uredan momak.

Što se zbilo u Makarskoj te kobne večeri, kako je Drago nastradao, pod kojim uvjetima se utopio, za sada ostaje nerazjašnjeno. Najvjerojatnije će službena istraga utvrditi točan uzrok smrti.

– Čujete, Lug je zavijen u crno. Evo baš sada u subotu poslije podne idemo svi dočekati posmrtne ostatke našega Drage.Tužna je svaka kuća, svi mještani, jer je bio dijete ovoga zaseoka, druželjubiv, dobar. To je tragedija, ponajviše za njegovog oca i majku, brata i sestru, ali također za sve nas koji smo ga poznavali – u suzama nam je izjavio jedan sumještanin pokojnog Drage Metera.

A prema priči koju smo uspjeli rekonstruirati na osnovi neslužbenih informacija, mladić je dan prije nego što mu je u petak pronađeno beživotno tijelo, u poslijepodnevnim satima četvrtka s prijateljima u Promajni gledao utakmicu Hajduk – Oleksandria. Poslije utakmice društvo je negdje oko 23 sata otišlo u Makarsku, gdje su u trgovini kupili piće i krenuli na glavnu gradsku plažu malo se proveseliti.

Stipe Bušelić, tajnik HGSS-ove stanice Makarska, koji je sudjelovao u akciji izvlačenja tijela iz mora, kazao nam je kako je od prijatelja preminulog mladića saznao kako su svi zajedno bili na plaži sve do nekih dva, tri sata ujutro, kada se Drago udaljio iz društva tražeći mjesto gdje bi obavio nuždu. Međutim, više se nije vratio…

– Prijatelji su ga počeli tražiti, a nakon bezuspješne potrage ujutro su se za savjet i pomoć obratili makarskim HGSS-ovcima, rekao nam je Bušelić.

Inače, Dragini prijatelji su nam kazali kako je bio zdrav momak i da nije imao zdravstvenih problema. No, doznajemo, također neslužbeno, kako je društvo na plaži te noći popilo prilično veliku količinu alkohola.

Od PU splitsko-dalmatinske dobili smo informacije kako za sada nisu pronađeni tragovi koji upućuju na počinjenje kaznenog djela. “O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije, radi obavljanja obdukcije”, stoji u službenom dopisu PU splitsko-dalmatinske.

slobodnadalmacija.hr

1 komentar

  1. Boze sacuvaj :(( iskrena sucut obitelji Meter

    Like(7)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.