Stotine Mercedesa i ove godine okupirat će Široki Brijeg

Široki Brijeg će i ove godine postati središte Mercedes-Benz automobila u ovom dijelu Europe. Naime, u nedjelju 26. lipnja 2016. godine Udruga Mercedes Fan Klub Hercegovina organizira 2. Mercedes Meeting Hercegovina – skup vlasnika i ljubitelja Mercedes-Benz automobila iz nekoliko zemalja.

Skup je međunarodnog karaktera te organizatori očekuju više od 2.000 posjetitelja i 400 automobila iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke i Švicarske. Početak okupljanja je u 13.00 sati, a u 15.00 sati bit će održan defile automobila ulicama Širokog Brijega, a po povratku na plato održavanja Meetinga na Trnskoj cesti 120 bit će održana kratka ceremonija otvaranja.

Iz bogatog sadržaja izdvajamo izložbu oldtimera, a najstariji među njima bit će Mercedes-Benz SSK iz 1929. godine. Uz najstarije Mercedese, posjetitelji će moći uživati u najnovijim linijama ove marke automobila koje će izložiti auto saloni iz Hercegovine.

U 17.00 sati održat će se pokazna vježba Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i Vatrogasnog društva Široki Brijeg koji će simulirati spašavanje vozača i suvozača iz zapaljenog automobila, naravno u kontroliranim uvjetima. Nakon toga svi posjetitelji bit će upoznati s time kako pomoći osobama unesrećenima u prometnoj nesreći.

Nakon pokazne vježbe uslijedit će izbor najboljih automobila u nekoliko kategorija.

Tijekom cijelog dana prikupljat će se bogata humanitarna tombola čiji će cijeli iznos biti, kao i prošle godine, doniran Domu ”Marija naša nada” iz Širokog Brijega koji skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju.

Što se tiče zabavnog dijela programa, za odličnu atmosferu tijekom cijelog dana pobrinut će se službeno najbolji DJ u BiH – DJ KiX, a u 20.00 sati posjetitelji će se moći opustiti uz koncert Tamburaša s kamena.

Svim posjetiteljima osiguran je besplatan bežični internet kojeg omogućuje HT Eronet, dok će jelo i piće biti po promotivnim cijenama.

Cijeli događaj, uključujući i defile, bit će sniman iz zraka, a organizatori su najavili da će biti snimljena i milenijska fotografija.

Generalni sponzor 2. Mercedes Meetinga Hercegovina je Auto Lijanovići d.o.o. Mostar. Za sve dodatne informacije možete se javiti organizatorima na Facebook stranici Mercedes Fan Klub Hercegovina.

1 komentar

  1. Jupi

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.