Štrajk upozorenja i u srednjim školama ŽZH 

Budući da su se Vlada Zapadnohercegovačke županije i resorna ministarstva obrazovanja i financija oglušili na poziv za sastanak koji im je 31. siječnja 2017. godine uputio Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke, ovime najavljujemo štrajk upozorenja koji će se održati 16. veljače 2017. godine treći školski sat u obje smjene u svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije.

Razlozi za štrajk su otprije poznati i na njih upozoravamo više od godinu dana:

nepotpisivanje Kolektivnog ugovora
neisplata obveza po tužbama
nedonošenje Pravilnika o zapošljavanju i Pravilnika o tehnološkom višku
nedonošenje Zakona o srednjem školstvu
kašnjenje u isplati honorara
Prijedlog Zakona o MIO
nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. Godine

Pridodajemo im i Prijedlog Zakona o MIO kojim bi mirovine uposlenih u školstvu bile sramotno niske te nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. godine, uz opasku kako ovih sedam točaka nažalost nisu jedini problemi s kojima se susrećemo.

Ukoliko Vlada i resorna ministarstva i dalje budu ignorirali naše zahtjeve i pozive na dogovor, nakon što gotovo dvije godine pokazujemo strpljivost i visok prag tolerancije, nastavit ćemo sa štrajkom upozorenja, uz vrlo izgledan generalni štrajk. O tome koliko je naše resorno ministarstvo zabrinuto za nesmetano odvijanje nastavnog procesa dovoljno govori činjenica da smo ovu najavu štrajka uputili nadležnim institucijama još 9. veljače, ali nam se do danas nitko nije obratio, pa ni ministrica Mikulić. Štoviše, u medijima je i sama najavila mogući generalni štrajk, time i ponovno mijenjanje školskog kalendara. Pametnom dosta.

Predsjedništvo NSUSŠ ŽZH

12 komentara

 1. I onda ce nasa dijeca ici do kraja sestog miseca

  Like(2)Dislike(6)
 2. Ero, nisu dijeca nego djeca. Bio je strajk prije nekoliko godina u trajanju od 6 tjedana i isto se nije islo do kraja 6.mj u školu, završilo sve na vrijeme. A kad ista ta ‘dijeca’ bježe sa sati pa cak i na cijeli dan, tada se ne pitate kako ce nadoknaditi propušteno nego im uredno sve pravdate!

  Like(9)Dislike(4)
 3. Pa ocigledno se javila uciteljica ili nastavnica,strajkate na polugodistu kad djeca ne idu u skolu

  Like(1)Dislike(9)
 4. Samo naprijed profesori.. Imate pravo po svim tockama. Ipak nam oni uce djecu. ima ih kojima je gore. Uvijek ce biti kojima je gore, ne moraju se oni zato pustiti da rade on njih sto hoce. Ako treba i na ulice uz vas sam.

  Like(11)Dislike(1)
 5. Je sigur uciteljica one ovako pametuju ha ha čast iznimkama

  Like(0)Dislike(5)
 6. Uciteljice bi mi skakale na glavu sa krova skole i recitirale Jesenjina

  Like(0)Dislike(3)
 7. O djeca idu ubrzo u štrajk

  Like(1)Dislike(1)
 8. podrška prosvjeti i policiji pa gospoda iz vlade ne štede nimalo na sebi

  Like(4)Dislike(1)
 9. Ai ona nasa nece da strajka

  Like(1)Dislike(0)
 10. Vlada nije neko zlato, ali vi iz “prosvjete” ste brate prećerali mimo raj.

  Like(1)Dislike(2)
 11. U privatnika ti reknu, kome se ne dopada, nek’ napusti.

  Like(1)Dislike(1)
 12. Ne radim u prosvjeti, sto ne znaci da ne mogu imati valjan argument. To sto ti na pitanje ne znaš odgovoriti valjano i argumentirano nije moj problem. Zašto trebam biti prosvjetni radnik da bi se moglo reci sta djeca rade za vrijeme nastave? I to vječno miješanje državnih i privatnih poslova takodjer nikamo ne vodi. Kod privatnika ovako, kod privatnika onako. Pa kao da je ostalima drago sto je vama tako, ali sto mi mozemo koji nismo time pogodjeni (sto me znači da nećemo biti)? Najveća vatra je na nastavnicima, nikada vam ne valjaju, pokušajte vi odgajati svoju vlastitu djecu kod kuće i baviti se njima u komadu 6-7 sati dnevno. Nego svatko se cese, gdje ga svrbi.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.