Stranica za ljubitelje gange, Ganga.hr dobila novi izgled

Ljubitelji etno izvedbi, posebice gange od sada će još jednostavnije preko interneta moći poslušati omiljene gangaške izvedbe. Tomislav Matković ljubitelj etno natpjeva i glazbeni urednik na radio postaji Grude, sad već davne 2002. godine pokrenuo je stranice ganga.hr s idejom da na jednom mjestu objedini sve što ima veze s gangom.

– Od zvučnih snimaka koje sam tada, snimajući po selima, prikupio do raznoraznih pisanih radova na temu ganga (kojih u to vrijeme nije bilo puno). Kroz sve ove godine zvučna arhiva je postajala sve veća i pisanih radova sve više tako da stranice s onom starom organizacijom to jednostavno nisu mogle više nositi.

U međuvremenu su se javile i druge platforne za pregledavanje internet sadržaja kao što su tablet i smartphoni pa me i to ubrzalo u odluci da cijelu staru Ganga.hr sadržajno obogatim i presložim na novu informatičku platformu, kaže Tomo.

– Na ovim stranicama predstavljam više od 840 ganga razvrstane po selima i načinima pivanja. Puno pisanih radova, vijesti i najava. Želja mi je dati svoj prilog u očuvanju (i populariziranju) ovog mističnog pivanja s kamena, te da ove stranice postanu virtualno mjesto za sve one koji imaju želju nešto više saznati o gangi, ali i kao dobra podloga za one koji žele dublje proniknuti u njene tajne, kaže Tomo.

Više o tome otkud mi ideja za pokretanje Ganga.hr možete pročitati u UVODU, kao i poziv za pomoć i suradnju OVDJE.

Eto, uživajte…

 

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.