Studenti u potrazi za stanovima u Mostaru, najamnine i do 800 KM

Iako školske i fakultetske obveze tek počinju, studenti su već unajmili ili rezervirali manje stanove u blizini fakulteta. U Mostaru, sveučilišnom gradu u koji dolazi sve više studenta, pokazalo se kako su najamnine za stanove iz godine u godinu sve veće.

Skupi stanovi

Činjenicu da je velikom broju studenata potreban smještaj vlasnici nekretnina su izgleda jako dobro iskoristili te im stanove iznajmljuju po jako visokim najamninama.

Da je tako, najbolje svjedoči podatak kako se za život u jednosobnom stanu, pa i preko malih oglasa, traži čak 700 KM mjesečno, što je na razini prosječne plaće u BiH.

Najamnine se mjesečno kreću od 300 KM, a ima i onih čija doseže visokih 800 KM, kazali su nam studenti koji ovih dana uzimaju male oglasnike i pozivaju stanodavce u potrazi za smještajem ili se raspituju po Mostaru.

Vecernji.ba 


5 komentara

 1. Vista sramota .Ubijmo mlade prije nego pocmu ucit.

  Like(5)Dislike(0)
 2. Trgovina. Ponuda i potražnja, ništa čudno.

  Da mostar ima studentski dom za smještaj desetak tisuća studenata stanovi bi bili jako jeftini. Ovako, to je čista trgovina. Ne možete osuđivati stanodavce. To je pricip kapitalizma. Za to smo se borili i to smo dobili.

  Opet, kriva je vlast. Da uzmete sve Čovićeve nekretnine mogi bi smjestiti barem pestotinjak studenata. A gdje su ostali političari. Svi smo mi krivi za ovo.

  Like(1)Dislike(0)
 3. A bili vi lipi stanova za badava.
  Soba pa po dvoje je realnost a ne luksuz pa zato I nema ucenja.
  Neka vam tatice kupe a ne unistavati tudje.

  Like(1)Dislike(1)
 4. skuplje neg u hrvatskoj

  Like(1)Dislike(0)
 5. Sto kazes neara,skuplje nego u Hr.
  Pa pogledaj po glavi stanovnika di ima vise veliki limuzina.
  Tako nek se vidi ko ima a ako triba nesto napraviti I kakva pomoc prosi se iz Hr.

  Like(1)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.