Studentski centar Mostar: Nema cijene za studente iz ”dužničkih županija”

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru još uvijek nije odlučilo koliku cijenu smještaja će plaćati županije koje nisu izmirile dugovanja prema ovoj instituciji.

”Ovih dana ćemo konačno znati kolika će biti cijena smještaja za studente iz županija koje nisu izmirile obaveze prema Studentskom centru. Bit će objavljeno na našoj internet stranici”, rečeno je iz Studentskog centra Mostar za Bljesak.info.

Dužne županije

Ranije je iz ovog centra priopćeno kako su Herceg-bosanska, Hercegovačko-neretvanska, Srednjo-bosanka, Sarajevska, Tuzlanska, Posavska te Zeničko-dobojska županija, kao i Republika Srpska i Distrikt Brčko izvršile su sve svoje obveze, te će studenti iz navedenih administrativnih regija moći useliti u dom od 1. do 15. rujna 2016. godine po cijeni od 156,00 konvertibilnih maraka.

Studenti koji dolaze iz županija koje nisu gore navedene i koje nisu izmirile svoje obveze prema Centru, mogu useliti u istom razdoblju s tim što će plaćati punu cijenu smještaja.

Cijena smještaja 365 KM?

Pojavila se informacija kako će cijena smještaja za studente iz ”dužničkih županija” biti 365 KM, ali iz Centra nam je rečeno kako nam ne mogu potvrditi ovu informaciju.

Na svojoj stranici Centar je objavio kako je primljeno 260 studenata. Većinom su primljeni studenti iz HNŽ-a i HBŽ kojima smještaj košta 156 KM. Iz ZHŽ-a je primljeno 85 studenata i oni bi morali plaćati punu cijenu smještaja.

bljesak.info

3 komentara

 1. 350 maraka za sobu 2 sa 2 i jos dvojica s tobom ono je sramota kako zive ljudi
  Ako je neko siromasan ne moras ga ponizavat!!!

  Like(1)Dislike(0)
 2. Kuca tisna čeljad bisna

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ne vidim uopće u čemu je problem. Normalno, nije do studenata, nego do grada ili opcine (županije) iz koje dolaze. Dok sam živjela kao student u domu, dom su uglavnom držali ljubusaci. Zar je nekomu, tko dolazi iz Ljubuškog prisnije biti u domu nego netko čiji je roditeljski dom udaljen stotinama kilometara? Ako je puna cijena smještaja 300+ maraka, moze se komotno i ići u stan s nekim. Nije kraj svijeta. A i nije istina da su u domu pretežito studenti slabijeg imovinskog stanja – naprotiv! Svake godine isti problem s tim neuplacivanjem, gdje naši novci završavaju?

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.